R. Karbauskis savo pasisakymą pradėjo nuo padėkos juos rinkimuose palaikiusiems rinkėjams.

„Džiaugiamės, kad laimėjome mandatą, truputį liūdna, kad neužteko iki antro. Bet esmė tikriausiai tame, kad tokiuose rinkimuose, kuriuose balsuoja daug partijų ir pakankamai nedaug rinkėjų – 28 procentai, rezultatas mūsų užtikrintas, galvojant apie Seimo rinkimus“, – kalbėjo R. Karbauskis.

LVŽS lyderis teigė, jog Seimo rinkimai bus kitokie ne tik dėl to, kad aktyvumas bus didesnis, bet ir dėl vienmandačių apygardų. Ten, pasak R. Karbauskio, LVŽS turi daug stiprių atstovų.

„Todėl tikimės, kad Seimo rinkimuose nepritrūks kažkiek tūkstančių žmonių, kad gautume kažkurį papildomą mandatą“, – kalbėjo LVŽS lyderis.

Darbo EP nebetęs Bronis Ropė. LVŽS lyderis R. Karbauskis vylėsi, kad nenukentės Lietuvos žemdirbiai.

„Nes iš kitų frakcijų nelabai matosi, kas galėtų atstovauti žemdirbių interesus Lietuvoje“, – teigė jis.

Anot LVŽS vadovo, B. Ropė, negavęs mandato EP, galės būti stipriu kandidatu Seime, vienmandatėje apygardoje, ir daugiamandatėje apygardoje.

R. Karbauskis teigė, jog kvietė Petrą Gražulį dirbti EP ir mandato neatsisakyti.

„Nes jis galėtų būti trečias žmogus Europos konservatorių ir reformistų frakcijoje. Prieš tai buvo vienas iš Lenkų rinkimų akcijos, dabar ir Aurelijus, galėtų prisijungti ir Petras. Taip galėtų sustiprėti frakcija keliais žmonėmis“, – teigė R. Karbauskis.

Pats A. Veryga taip pat dėkojo visiems, kurie balsavo už LVŽS sąrašą EP rinkimuose. A. Veryga taip pat įvertino ir galimą bendrą darbą su P. Gražuliu.

„Aš manau, kad su visais galima dirbti konstruktyviai. Manau, kad ir Seime su kolega Petru buvo galima tai daryti. <...> Ir nors EP bus labai daug žmonių, per 700 naujame parlamente, yra tokių balsavimų, kur lemia nedidelė balsų persvara.

Mes čia visaip galima vertinti žmogų kaip asmenybę, bet mygtuko paspaudimas, kuris lemia sprendimą į vieną, ar kitą pusę ir yra konstruktyvus, ar nekonstruktyvu. Aš tikiuosi, kad jis prisijungs prie tos frakcijos, nes ji atstovauja konservatyvias vertybes, jo požiūris ir yra į didelę dalykų dalį konservatyvus. Manau, kad jis elgsis kolegiškai“, – kalbėjo A. Veryga.

Delfi primena, kad trys mandatus iškovojo Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai (TS–LKD), du mandatus EP rinkimuose laimėjo Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP). Po vieną mandatą iškovojo Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, Laisvės partija, Liberalų sąjūdis, Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA–KŠS), Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) ir Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją