Iš konservatorių sąrašo daugiausiai pirmumo balsų surinko Andrius Kubilius, Rasa Juknevičienė ir Paulius Saudargas. Ši partija laimėjo 3 vietas Europos Parlamente.

Socdemai turi 2 mandatus. Daugiausiai pirmumo balsų surinko partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė ir Vytenis Povilas Andriukaitis.

Europos Parlamento rinkimai

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga turi 1 mandatą. Ir čia daugiausiai pirmumo balsų surinko Aurelijus Veryga.

Laisvės partija taip pat turi vieną mandatą. Ir daugiausiai pirmumo balsų surinko Dainius Žalimas.

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ lygiai taip pat turi 1 mandatą. Eurokomisaras Virginijus Sinkevičius surinko daugiausiai pirmumo balsų.

Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga turi vieną mandatą ir daugiausiai pirmumo balsų gavo Waldemar Tomaszewski.

Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai) turi 1 mandatą. Daugiausiai pirmumo balsų pelnė Petras Gražulis.

Liberalų sąjūdis taip pat turi 1 mandatą. Čia Eugenijų Gentvilą, kuris buvo 1 priešrinkiminiame sąraše, aplenkė Petras Auštrevičius.

Rinkimų laimėtojai Vilniuje

Vilniuje jau suskaičiuoti balsai visose 157 apylinkėse. Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai čia rinkimus laimėjo – 30,21 proc. nuo galiojančių biuletenių apygardoje.

Antroje vietoje liko Laisvės partija - 16,32 proc. Treti – socdemai (9,15 proc.). Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga – ketvirtoje vietoje (6,45 proc.). Penktoje vietoje – Liberalų sąjūdis (6,32 proc.). Šeštoje vietoje – Lietuvos žaliųjų partija (5,99 proc.). Septintoje vietoje - Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ (5,18 proc.). Aštuntoje vietoje – Nacionalinis susivienijimas (5,07 proc.).

Socdemų ir liberalų sąrašuose – rokiruotės


Socdemų sąraše pirmoje vietoje pagal pirmumo balsus yra Vilija Blinkevičiūtė. Antroje vietoje pagal pirmumo balsus – Vytenis Povilas Andriukaitis, nors priešrinkiminiame sąraše jis buvo ketvirtas.

Priešrinkiminiame sąraše trečia buvo Orinta Leiputė. Tačiau rinkėjai ją nureitingavo į aštuntą vietą. Tuo metu Juozas Olekas buvo antroje vietoje. Tačiau po reitingavimo liko trečias: tai yra pirmas už brūkšnio į Europos Parlamentą.

Liberalų sąjūdyje priešrinkiminiame sąraše pirmas buvo Eugenijus Gentvilas, bet po reitingavimo į pirmą vietą iškilo priešrinkiminiame sąraše antras buvęs Petras Auštrevičius.

Visų kitų partijų pirmosios vietos po reitingavimo nepasikeitė.

Kaune jau suskaičiuoti balsai

Kaune jau suskaičiuoti visi balsai. Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai rinkimus čia laimėjo surinkę 28,02 proc. nuo galiojančių biuletenių apygardoje.

Lietuvos socialdemokratų partija yra antroje vietoje – 14,32 proc. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – trečioje vietoje (9,83 proc.). Ketvirtoje vietoje yra Laisvės partija - 7,46 proc. Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ – penktoje vietoje (6,58 proc.). Šeštoje vietoje yra Liberalų sąjūdis (5,91 proc.). Septintoje vietoje yra Lietuvos žaliųjų partija (5,89 proc.). Aštuntoje vietoje – Nacionalinis susivienijimas (5,27 proc.).

Rinkimų laimėtojai ir pralaimėtojai

Lietuvoje balsai dar liko nesuskaičiuoti tik vienoje apylinkėje. Rinkimus laimėjo konservatoriai, surinkę 21,34 proc. balsų nuo galiojančių biuletenių. Jie pelnė 3 mandatus. Antroje vietoje – socdemai (17,98 proc. ir 2 mandatai). Trečioje vietoje – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (9,11 proc. ir 1 mandatas).

Laivės partija yra ketvirtoje vietoje – 8,09 proc. ir 1 mandatas. Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ atsidūrė penktoje vietoje. Ji surinko 5,95 proc. ir pelnė vieną mandatą. Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga yra šeštoje vietoje su 5,79 proc. ir 1 mandatu. Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai) yra septintoje vietoje su 5,45 proc. ir 1 mandatu. Liberalų sąjūdis surinko 5,41 proc. ir gavo 1 mandatą.

Tai yra visos partijos partijos, kurios turės savo atstovus Europos Parlamente.

Pirma už brūkšnio liko Lietuvos regionų partija – 5,25 proc. Ji yra devintoje vietoje. Dešimtoje vietoje – Lietuvos žaliųjų partija (4,05 proc.). 11 vietoje – Nacionalinis susivienijimas su 3,79 proc.. 12 vietoje - Taikos koalicija (Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partija, Žemaičių partija). Ji surinko 3,51 proc. 13 vietoje - Darbo partija su 1,66 proc. 14 vietoje - Krikščionių sąjunga (1,37 proc.). Paskutinėje vietoje yra partija „Laisvė ir teisingumas“ – 1,25 proc.

Lenkų rinkimų akcija laimėjo keturiose savivaldybėse


Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga rinkimus užtikrintai laimėjo Šalčininkų rajone – 84,71 proc. Antroje vietoje čia liko socdemai su 3,51 proc. balsų.

Ši politinė jėga rinkimus laimėjo ir Trakuose - 19,39 proc. Antroje vietoje Trakuose liko socdemai. Jie čia surinko 14,72 proc. balsų.

Vilniaus rajone Lenkų rinkimų akcija taip pat laimėjo rinkimus ir surinko 41,38 proc. Antroje vietoje yra konservatoriai - 15,64 proc.

Ši politinė jėga rinkimus laimėjo ir Visagine - 22,42 proc. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga čia linko antroje vietoje ir surinko 17,42 proc.

Rinkimų laimėtojai Šiauliuose ir Panevėžyje

Šiaulių miete rinkimus laimėjo socdemai - 18,89 proc. nuo galiojančių biuletenių apygardoje. Antroje vietoje yra konservatoriai - 17,66 proc. Trečioje vietoje – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (15,87 proc.). Ketvirtoje vietoje - Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ (7,67 proc.).

Panevėžyje rinkimus laimėjo konservatoriai - 24,23 proc. nuo galiojančių biuletenių apygardoje. Socdemai liko antroje vietoje - 20,48 proc. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga liko trečioje vietoje - 10,23 proc. Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ yra ketvirtoje vietoje (7,20 proc.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)