„Tam tikras tvarkaraštis priklauso nuo to, kaip ukrainiečiams seksis kovoti. Kovodami jie laužo Rusijos karinę mašiną, stabdo galios plėtrą ir visus scenarijus atitolina nuo viso Aljanso ir mūsų, Baltijos šalių“, – antradienį žurnalistams Seime teigė L. Kasčiūnas.

„Visokeriopa parama Ukrainai bet kokius (Rusijos puolimo – ELTA) scenarijus atitolina nuo mūsų pačių, tai yra ir mūsų gynyba“, – akcentavo jis.

Svarstydamas apie Rusijos turimus pajėgumus, ministras tikina, jog iššūkių Kremliaus režimui sukels apsirūpinimas ginkluote. Anot jo, galimas puolimas gali būti grindžiamas ekonominiais tikslais.

„Jie gali turėti daugiau iššūkių su ginkluotės techniniu aprūpinimu. Čia yra įvairių momentų, vienur jiems sekasi ir toliau gamintis labai sėkmingai, kitur ne taip gerai. Bet faktas, kad jie savo ekonomiką pastatė ant karo ekonomikos bėgių ir sukasi“, – sakė L. Kasčiūnas.

„Daug ekonomistų svarsto, kad savo valstybę pamovus ant karo ekonomikos adatos, labai sunku nuo jos nulipti. Turi nuolat turėti imperialistines ambicijas, todėl tai užprogramuoja norą kažkur skverbtis“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad Vokietijos žvalgybos duomenimis, Rusijos kariuomenė NATO šalis gali pulti iki 2030 m. Apie tai, kad Vokietija yra tiesioginėje konfrontacijoje su Rusija ir gali tapti Maskvos agresijos taikiniu pirmadienį per viešą Bundestago parlamentinės kontrolės komiteto svarstymą įspėjo Federalinės žvalgybos tarnybos BND prezidentas Bruno Kahlas.

Nepaisant to, kad Rusijai pradėjus karą Ukrainoje iš Vokietijos buvo išprašyta daug agentų, dirbusių po diplomatine priedanga, Rusijos specialiųjų tarnybų aktyvumas Vokietijoje padidėjo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)