Pirmajame sąrašo penkioliktuke – ir kiti žinomi politikai. Tarp jų taip pat reitinguojami finansų ministrė Gintarė Skaistė, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, Seimo narė Monika Navickienė, Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė Paulė Kuzmickienė, Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkė Aistė Gedvilienė, Audronius Ažubalis, Matas Maldeikis, Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Žygimantas Pavilionis, frakcijos Seime seniūnas Andrius Vyšniauskas, Seimo narys Arvydas Anušauskas, Seimo vicepirmininkas, frakcijos Seime seniūno pavaduotojas Jurgis Razma, buvęs europarlamentaras Liudas Mažylis.

Konservatorių reitingavimas

Visas sąrašas:

Tuo metu konservatorių lyderis, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, kaip ir premjerė Ingrida Šimonytė, nebuvo reitinguojami.

Reitingavimo rezultatus dar turės patvirtinti Centrinė rinkimų komisija bei Prezidiumas, o galutinį kandidatų sąrašą tvirtins partijos taryba.

Seimo rinkimai vyks 2024 metų spalio 13 dieną.

Šimonytė tikina priėmusi sprendimą dėl to, ar ves TS-LKD sąrašą į Seimą: informuosiu visus vienu metu

Premjerė Ingrida Šimonytė tikina jau priėmusi sprendimą dėl to, ar ves Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) sąrašą į Seimą. Tačiau Eltai politikė neatskleidė savo pozicijos, tikindama, kad praneš tai visai žiniasklaidai vienu metu.

Ingrida Šimonytė

„Sprendimą priėmusi esu, tačiau jį pagarsinsiu tada ir tokiu būdu, kad vėliau neturėčiau teisintis Jūsų kolegoms, kodėl Jūs mano sprendimą sužinojote pirmas“, – Eltai raštu perduotame komentare nurodė I. Šimonytė.

Pirmadienį sostinės Rotušėje susirinkusiems žurnalistams ministrė pirmininkė taip pat nepateikė aiškaus atsakymo šiuo klausimu.

„Informuosiu visus vienu metu – taip, kaip mėgstu. Ačiū“, – tepasakė premjerė.

Navickienė sprendimo dėl Seimo rinkimų dar neturi: nesitikėjau tokio aukšto TS-LKD bendruomenės įvertinimo

Dėl skandalo iš posto pasitraukusi buvusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė sako nesitikėjusi sulaukti tokio palaikymo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) sąrašo į Seimą reitingavime. Tačiau politikė, kol kas likusi šeštoje sąrašo vietoje, tikina dar neapsisprendusi, ar išvis dalyvaus rudenį vyksiančiuose rinkimuose.

Monika Navickienė

„Dėl situacijos, kurioje atsidūriau, nesitikėjau tokio aukšto TS-LKD bendruomenės įvertinimo. Nepaisant to, kad kol kas sprendimo dėl tolimesnio dalyvavimo rinkimuose nesu priėmusi, išreikštas pasitikėjimas mane labai įkvepia ir stiprina“, – Eltai raštu teigė M. Navickienė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)