Incidentą A. Armonaitė aprašė feisbuke.

„Vata niršta? – rašė partijos lyderė. – Transliuojame iš Vilniaus gatvės Laisvės partijos programą. Turime svečių iš verslo ant scenos. Žmonės domisi, sustoja. Vienas praeivis pradeda rėkti „tu vagis“ garsiai. Nu, nėr taip, kad nėr buvę. Tęsiam. Grįžta riksmai „tu Amerikos agentas“. Ir iš tolo į sceną atskrenda pilna skardinė alaus. Komanda pradeda aiškintis. Mes tęsiam. Gal nusiramins.“

Tada, anot A. Armonaitės, į sceną atskrieja pilna piniginė.

„Pabyra grynieji – eurai, Norvegijos kronos ir monetos. Nutraukiu transliaciją, nes tiesiog nesaugu žmonėms ant scenos“, – rašė ji.

Neblaivus asmuo prisistatinėjo pareigūnu

Laisvės partijos administracijos vadovė Deimantė Kačinskienė „Delfi“ perduotame komentare teigė, kad renginys prasidėjo 12 valandą, apie 12 val. 30 min. pasirodė akivaizdžiai neblaivus asmuo ir pradėjo šūksniais ir įžeidinėjimais trukdyti renginį.

„Mums pavyko jį pavedėti į šoną, bet jis, nuėjęs iki artimiausios parduotuvės, sugrįžo su alkoholio skardinėmis ir buteliais ir vėl ėmėsi šūkauti ir įžeidinėti. Bandėme jį nuraminti, kai jis staiga išsitraukė pilną alaus skardinę ir metė tiesiai į scenoje esančius žmones, akivaizdžiai ketindamas juos sužaloti. Klausėme jo, kodėl nori sužaloti žmones. Asmuo tik šaukė, kad tai ne žmonės ir todėl juos galima žaloti“, – pasakojo ji.

Tada, anot partijos atstovės, paleido savo sunkią piniginę į esančius scenoje asmenis.

„Po šio veiksmo buvome priversti trumpam transliaciją nutraukti, diskusijos svečius išvedant į saugią vietą. Asmuo vis kartojo, kad jis pats yra pareigūnas, todėl jam policija nebaisi. Ir juokėsi, kad policija net nesivargina pas mus atvykti. Laukėme apie 20-30 min, bet tikrai suprantame policijos užimtumą. Esame dėkingi viešojo saugumo tarnybos pareigūnams, kurie atvykę asmenį sutramdė. Policijai pareiškimą parašėme“, – nurodė ji.

Vyriškį sulaikė

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis „Eltai“ sakė, kad vyriškis buvo sulaikytas.

„1979 metais gimusiam sulaikytajam nustatytas 2,67 promilių girtumas, jam gresia administracinė atsakomybė už viešosios tvarkos pažeidimą“, – teigė jis.

Penktadienį nuo vidurdienio atvirame ore, sostinės Vilniaus gatvėje, vyksta 9 valandų trukmės Laisvės partijos priešrinkiminis renginys – jame partija pristato savo programą, diskutuoja su savo kandidatais ir įvairių sričių profesionalais.