Praėjusių metų gegužę Apeliacinis teismas tuometinį Kupiškio rajono savivaldybės merą D. Bardauską pripažino kaltu dėl korupcijos, skyrė jam 24,8 tūkst. eurų baudą ir uždraudė 4 metus dirbti vadovaujamą darbą valstybiniame, viešajame ir privačiame sektoriuose.

Kaip paskelbė Apeliacinis teismas, D. Bardauskas pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo, prekybos poveikiu, kurstymo suklastoti dokumentą. Teismas, uždrausdamas 4 metus D. Bardauskui dirbti vadovaujamą darbą, uždraudė politikui toliau eiti Kupiškio rajono savivaldybės mero pareigas.

Vyriausioji rinkimų komisija po Apeliacinio teismo sprendimo panaikino D. Bardausko politiko mandatą.

Apeliacinis teismas taip pat šioje byloje nuteisė ir Kupiškio rajono savivaldybės Kultūros centro vadovę Jolitą Janušonienę. Ji pripažinta kalta dėl kyšininkavimo, prekybos poveikiu ir kurstymo suklastoti dokumentą, teismas J. Janušonienei skirta 19,9 tūkst. eurų bauda, jai 3 metus uždrausta dir

bti vadovaujamą darbą valstybiniame, viešajame ir privačiame sektoriuose.

2022 m. rugpjūtį Panevėžio apygardos teismas (pirmos instancijos) Kupiškio rajono savivaldybės merą D. Bardauską ir savivaldybės Kultūros centro direktorę J. Janušonienę korupcijos byloje buvo išteisinęs. Šį sprendimą apskundė prokuratūra, prašydama asmenis pripažinti kaltais.

Kaip anksčiau skelbė ikiteisminį tyrimą byloje atlikusi Specialiųjų tyrimų tarnyba, surinkti duomenys rodo, kad Kupiškio rajono savivaldybės meras D. Bardauskas ir savivaldybės kultūros centro vadovė J. Janušonienė galėjo reikalauti ir paimti kyšius iš kelių bendrovių už išskirtines prekybos sąlygas 2017, 2018 ir 2019 metais prie Kupiškio marių vykusių festivalių „Stichijos“, renginio „Joninių ir Baltijos šalių motorlaivių čempionatas“ metu.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, už išskirtines prekybos sąlygas festivalių metu iš kelių bendrovių atstovų minėti asmenys galimai pareikalavo ir paėmė kyšius. Manoma, kad pareikalautų ir susitartų priimti kyšių suma siekė 20 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją