„Mes, skirtingai nuo kai kurių kitų didžiųjų partijų, pasvarstymų dėl galimybės dirbti su radikaliomis ar netgi antisemitinių nuostatų turinčiomis partijomis, neturime“, – kalbėjo Seimo pirmininkė po antradienį įvykusio Valdybos posėdžio.

Praėjusią savaitę Lietuvos socialdemokratų partijos lyderė Vilija Blinkevičiūtė teigė, jog neatmestų galimybės dirbti nei su liberalais, nei su Remigijaus Žemaitaičio „Nemuno aušra“.

Tačiau V. Čmilytė-Nielsen leido suprasti, kad liberalai nei su „Nemuno aušra“, nei su Ramūno Karbauskio vedamais valstiečiais ar ,,Darbo partija“, prie kurios vairo liepos pradžioje grįžo Viktoras Uspaskichas, galimybių bendradarbiauti nemato.

„Dirbti mes galime su provakarietiškomis partijomis, o jau liniją brėžiame ten, kur prasideda radikalizmas ir oligarchų valdomi politiniai junginiai“, – kalbėjo Liberalų sąjūdžio pirminnkė V. Čmilytė-Nielsen.

Parlamento vadovės teigimu, liberalai ketina laikytis nuoseklumo principo.

„Mūsų valdyba akcentavo, kad laikysimės valstybiškos linijos, ir kad labai svarbu dabar išlaikyti nuoseklią ir ryžtingą, aiškią poziciją užsienio, saugumo, gynybos ir ekonominės raidos klausimais“, – kalbėjo ji.

Anot V. Čmilytės-Nielsen, rudenį vyksiantys Seimo rinkimai taps tikru iššūkiu.

„Aš manau, kad šie rinkimai, akivaizdu, kad bus testas, ar lietuva išlaiko tą labai ryžtingą, nuoseklią, plačiu politiniu konsensusu paremtą politiką užsienio, saugumo, gynybos klausimais. Karo kontekste tai labai svarbu. Ruduo ta prasme bus svarbus testas“, – Eltai sakė Liberalų sąjūdžio lyderė.

ELTA primena, kad spalį vyksiančių Seimo rinkimų favoritais laikomų socialdemokratų pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė užsiminė, jog neatmestų galimybių formuoti valdančiąją koaliciją su „Nemuno aušra“.

Šios partijos pirmininkas R. Žemaitaitis taip pat pareiškė matantis galimybę bendradarbiauti. Be to, neslėpė jis, save matytų tiek ministro, tiek premjero kėdėje. Visgi, anot eksparlamentaro, Vyriausybei jis imtųsi vadovauti tada, jei prezidentas parodytų atitinkamą poziciją.

Į svarstymus dėl bendradarbiavimo su R. Žameitaičiu sureagavo ir opozicinės partijos. Jų teigimu bendram darbui gali trukdyti buvusio parlamentaro populizmas ir neapgalvoti pareiškimai.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją