„Tapus meru – tapau nepatogus opozicijai. Visais įmanomais būdais bandoma kritikuoti ir menkinti mūsų atliekamus darbus, nors jie patys nieko nedirbo ir nedirba, tik liežuviais mala“, – pranešime į opozicionierių kritiką atsako politikas.

„Nekritikuokite Aleksandro Jogailaičio, mecenato dr. Prano Kiznio iniciatyvų, kitų menininkų sukurtų darbų, norėdami tiesiog kritikuoti mane“, – gindamas naująją skulptūrą sakė meras.

Toks neatsakingas ir aplaidus šnekėjimas tik atstumia meno pasaulio žmones, kurių kūryba mieste galėtų lietis per kraštus – dėl to laimėtų visi – menininkai ir kauniečiai.

Mero teigimu, tokia nepagrįsta kritika stabdo menininkų pažangą.

„Toks neatsakingas ir aplaidus šnekėjimas tik atstumia meno pasaulio žmones, kurių kūryba mieste galėtų lietis per kraštus – dėl to laimėtų visi – menininkai ir kauniečiai“, – situaciją komentavo V. Matijošaitis.

ELTA primena, kad liepos 15-ąją, minint Žalgirio mūšio dieną, Kauno Ramybės parke buvo atidengtas monumentas Lietuvos didžiajam kunigaikščiui ir Lenkijos karaliui Aleksandrui Jogailaičiui.

Kunigaikščio skulptūrą Kaunui padovanojo mecenatas dr. Pranas Kiznis, monumentą nuliejo Ukrainos skulptoriai Olesius Sidorukas ir Borysas Krilovas, projektą parengė architektas Kęstutis Mikšys.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)