„Tos atsilaisvinusios vietos dar nėra. Rinkimuose tapęs pirmu už brūkšnio aš kaip ir turiu mandatą, tam atvejui, jeigu atsilaisvins vieta. Tačiau tarp taško A ir taško B dar yra Seimo rinkimai, kur aš niekaip negaliu atšaukti savo kandidatūros iš vienmandatės apygardos. Mano pareiga yra eiti iki galo Seimo rinkimuose, o tada jau spręsti galutinai“, – Eltai teigė L. Mažylis.

„Mano pirmasis prioritetas yra kuo sėkmingiau pasirodyti Seimo rinkimuose. Stumiu nuo savęs galutinį apsisprendimą, jis ateis, kai matysime faktinę situaciją“, – akcentavo Savanorių vienmandatėje apygardoje kandidatuojantis politikas.

Buvęs europarlamentaras tikina, kad A. Kubilius turėtų sulaukti palaikymo ir Lietuvos, ir Europos parlamentuose. Tačiau, pasak jo, iki galo nėra aišku, kada prasidės naujųjų eurokomisarų kadencija.

„Nėra aiškiai fiksuota data, kada eurokomisarai baigia klausymus ir prisiekia. Mano skaičiavimais, tai jau bus po antrojo Seimo rinkimų turo. Nors atrodo viskas labai greitai, dar tas laikas turi praeiti“, – dėstė L. Mažylis.

Birželio 9 dieną vykusiuose EP rinkimuose mandatą iškovojo trys konservatorių atstovai: A. Kubilius, Rasa Juknevičienė ir Paulius Saudargas.

Po išrinktų parlamentarų rikiuojasi L. Mažylis, švietimo, mokslo ir sporto ministrė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, buvęs krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, parlamentaras Matas Maldeikis.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 d.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę Gitanas Nausėda pasirašė Vyriausybės teiktą dekretą, kuriuo pritarė A. Kubiliaus kandidatūros siūlymui į Europos Komisijos narius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)