„Aš norėčiau, kad mes tokį sutarimą pasiektume. Deja, manau, kad jis yra nelabai įmanomas. O kuo toliau mes viešai ieškosime būdų, kaip tą sanitarinį kordoną suburti, tuo labiau pakenksime arba bus pakenkta patiems sau“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė V. Mitalas.

Laisvės partijos narys pabrėžia – viešas kalbėjimas apie tai, jog reikia vienytis prieš radikalias politines jėgas, gali suveikti priešingai, nei tikimasi. Todėl, V. Mitalo nuomone, apie tai reikia kalbėti tarpusavyje, bet ne per žiniasklaidos priemones.

„Kuo tu daugiau šneki apie kažką „X“, tuo žmonės labiau susidomi, labiau sužino ir galbūt tą pačią spalio 13 d. ateina balsuoti. Tai aš sakyčiau, kad nuo visų radikalų tikrai geriausia gintis ir geriausia apie tai šnekėti ne per žiniasklaidą, o šnekėti vienas kitam. Ir demokratines vertybes išpažįstančios partijos turėtų sau tą misiją turėti“, – kalbėjo jis.

V. Mitalas taip pat pasidžiaugė, jog vis daugiau partijų išreiškia aiškesnes pozicijas radikaliųjų ir antisemitinių politinių jėgų atžvilgiu. „Laisvietis“ užsimena apie Lietuvos socialdemokratų partiją (LSDP), kurios lyderė Vilija Blinkevičiūtė anksčiau neatmetė galimybės dirbti koalicijoje su „Nemuno aušra“.

„Džiaugiuosi, kad socialdemokratai, atrodo, grįžta į doros kelią, pabuvę ten biškį kitoje pusėje. Pasakę, kad dirbs su visais, dabar jau nėra tokie optimistiški. Ir man atrodo, kuo daugiau tokių pareiškimų, tokio vidinio nusistatymo bus – tuo bus geriau“, – apibendrino Seimo vicepirmininkas.

ELTA primena, kad antisemitiniais pareiškimais Seimo nario priesaiką sulaužiusio ir Konstituciją pažeidusio Remigijaus Žemaitaičio vedama „Nemuno aušra“ pastaruoju metu dažnai minima kaip viena iš tikėtinų naujos valdančiosios daugumos narių. Tokias kalbas sustiprino ir socialdemokratų pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė, anksčiau kalbėjusi, jog neatmestų galimybių formuoti koaliciją su „Nemuno aušra“.

Stebint augantį „Nemuno aušros“ populiarumą, konservatorių lyderis, užsienio reikalų ministras, konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis pakvietė politines jėgas bei prezidentą burti „sanitarinį kordoną“ ir užkirsti kelią radikalioms jėgoms patekti į Seimą.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)