„Vienas dalykas yra pati partija, kitas dalykas yra Žemaitaitis. Tai kuomet kalbame apie koalicijų formavimą, tai koalicijų formavime dalyvauja pati partija. Kuomet kalbame apie Vyriausybės formavimą po to, kai Seimo rinkimai yra įvykę, tai taip, iš tikrųjų prezidento vaidmuo čia yra labai svarbus. Po šitų nesibaigiančių pono Žemaitaičio pasisakymų ir išminties perlų, deja, dėčiau tai į kabutes, aš tikrai nematau galimybių, kad šitas žmogus galėtų dirbti ministru“, – LRT televizijai sakė šalies vadovas.

Vis dėlto, šalies vadovas pripažįsta, kad R. Žemaitaičio kandidatūrai į Seimo pirmininko postą prieštarauti negalėtų, nes tai yra parlamento apsisprendimas.

„Yra dalykų, taip jau surėdyta mūsų Konstitucija, kad kai kuriems dalykams prezidentas gali turėti įtakos, kai kuriuos dalykus jis gali smerkti, tačiau, vis dėlto, sprendimus priima pats Seimas. Tai šiuo atveju kaip Seimas negali pakeisti kai kurių mano sprendimų, lygiai taip pat kai kurių Seimo priimtų sprendimų negaliu pakeisti aš“, – kalbėjo šalies vadovas.

„Taip kad yra tam tikras konstitucinis valdžios institucijų pasidalinimas, kuris ir užtikrina mūsų demokratijos veikimą“, – pridūrė prezidentas.