Prezidentas, vadovaudamasis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 84 straipsnio 9 punktu ir atsižvelgdamas į Lietuvos Respublikos Ministrės Pirmininkės Ingridos Šimonytės teikimus, pasirašė dekretus, kuriais paskyrė Radvilę Morkūnaitę–Mikulėnienę švietimo, mokslo ir sporto ministre ir Vytautą Šilinską socialinės apsaugos ir darbo ministru.

„Delfi“ primena, kad praėjusį penktadienį Vyriausybės vadovė Ingrida Šimonytė prezidentui pateikė naujų ministrų kandidatūras – švietimo ministre buvo siūloma skirti konservatorių frakcijos Seime seniūnę R. Morkūnaitę–Mikulėnienę. Tuo metu Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vadovu buvo siūlomas dabartinis viceministras V. Šilinskas.

Po praėjusią savaitę vykusio susitikimo su Vyriausybės vadove, prezidentas Gitanas Nausėda teigė, jog „šią minutę“ kandidatūros atrodo priimtinos. Antradienį abu kandidatai susitiko su prezidentu.

Iki Švietimo, mokslo ir sporto (ŠMSM) bei Socialinės apsaugos ir darbo (SADM) ministerijoms vadovavo Monika Navickienė. Tačiau politikė, įsivėlusi į skandalą dėl ryšių su verslininke Ieva Trinkūnaite bei jos sugyventiniu, už sukčiavimą kalėjusiu Vilhelmu Germanu, iš pareigų nutarė pasitraukti.

Iki šiol laikinai vadovauti ŠMSM ir SADM pavesta finansų ministrei Gintarei Skaistei.