„Gandai yra gandai. Prezidentas galimų Ministrų kabineto pokyčių aptarimą vykdo ir sprendimus priima kartu su premjere. Kiekvienas ministras gali susilaukti pastabų ir būti svarstomas šiame kontekste“, – antradienį „Žinių radijui“ teigė I. Segalovičienė.

„Ar sveikatos ministras dirba idealiai? Tikrai ne. Turbūt SAM yra viena iš tų trijų ministerijų, kuri formuoja ir įgyvendina viešųjų paslaugų politiką. Natūralu, kad ir visuomenė ministrui turi pastabų ir jos akivaizdžiai matomos. Ar tas proveržis buvo pasiektas? Pilna apimtimi (...) – tikrai ne ir tų pastabų yra. Jomis remiantis tiek prezidentas, tiek ministrė pirmininkė diskutuos, priiminės sprendimus, ar apskritai kvestionuotinas šio ministro darbas“, – pridūrė ji.

Prezidento patarėja teigė negalinti atsakyti, ar G. Nausėda šį klausimą jau aptarė su premjere Ingrida Šimonyte.

Visgi, I. Segalovičienė leido suprasti, kad A. Dulkiui pasitraukus iš ministerijos vadovo kėdės sveikatos sistemoje atsirastų lyderių, galinčių užimti šią poziciją.

„Sveikatos priežiūros sistemoje lyderių išmanančių pačią sistemą tikrai yra ir ši sistema nestokoja kompetencijų. Matome nemažai lyderių, kurie jau šiandien prisideda prie sistemos tobulinimo“, – akcentavo ji.

Antrajai kadencijai išrinktas prezidentas G.Nausėda ir toliau laikosi pozicijos, kad verta kritiškai peržiūrėti Vyriausybės sudėtį. Šalies vadovas, kalbėdamas, kad ne visų ministrų darbas tenkina, tikina turįs omenyje konkrečias pavardes.

Kaip numato įstatymas, Vyriausybė grąžina savo įgaliojimus, kai išrenkamas prezidentas. Įgaliojimai laikomi grąžintais, kai ministras pirmininkas įteikia šalies vadovui raštišką pareiškimą. Savo ruožtu prezidentas paveda jai eiti pareigas tol, kol bus gauti nauji Seimo įgaliojimai ir bus suformuotas nauja Ministrų kabinetas.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)