Nacionalinio susivienijimo pirmininkas Vytautas Radžvilas „Delfi“ patvirtino neseniai sulaukęs I. Vėgėlės skambučio.

„Galiu pasakyti tik tiek, kad ponas I. Vėgėlė iš tiesų kreipėsi privačiai, tai – ne oficialus pokalbis, su pasiūlymu apsvarstyti galimybę kokiu nors būdu bendradarbiauti su juo ir Lietuvos valstiečių ir žalųjų sąjunga“, – sakė V. Radžvilas.

Jo teigimu, pokalbis su I. Vėgėle vyko prieš keletą dienų ir buvo trumpas.

Trečiadienį popiet, dar iki valstiečių paskelbto sprendimo dėl I. Vėgėlės, „Delfi“ kreipėsi į LVŽS lyderį R. Karbauskį ir paklausė, ar I. Vėgėlės skambutis V. Radžvilui vyko su jo žinia.

Valstiečių pirmininkas teigė, kad anksčiau su I. Vėgėle jiedu aptarinėjo su kokiomis politinėmis jėgomis jiems būtų pakeliui.

R. Karbauskis aiškino, kad diskusijose su I. Vėgėle buvo nuspręsta, kad Nacionalinis susivienijimas yra vienintelė politinė jėga, kurią būtų galima vertinti kaip diskusijų partnerį kaip stiprinti tradicinių vertybių gynimą Lietuvos politikoje.

„Bet nei įgaliojimų turėčiau tokias derybas pradėti – tiesiog tai yra šnekų lygyje ir manau, kad tą jums turėjo pasakyti ir Ignas, kad tai tiesiog zondavimas aplinkybių, situacijos (…) Ignas, kaip vienas iš žmonių, kuris labai suinteresuotas, kad tradicinių vertybių flangas stiprėtų, jis bando zonduoti. Kaip žmogui, nepriklausančiam jokiai partijai, jam lengviausia zonduoti nuotaikas. Bet šioje situacijoje jokių konkretumų nebuvo, jokių pasiūlymų niekam nebuvo teikta. Realybe tokio sutikimo bendradarbiauti prieš rinkimus aš tikrai labai sunkiai tikėčiau. Tą skambutį galima būtų traktuoti kaip bandymą zonduoti bendrą temperatūrą tame flange“, – kalbėjo jis.

Vis dėlto, anot R. Karbauskio, iki rinkimų yra mažai laiko, dėl to šnekėti apie priešrinkimines koalicijas nelabai realu.