Nesantaika įsižiebė po to, kai Ž. Pinskuvienė su kaltinimais įsiveržė į partijos „Nemuno Aušra“ pirmininko Remigijaus Žemaitaičio susitikimą su rinkėjais Širvintose.

Po to prasidėjo detektyvo verta istorija apie tai, kaip ir kas balsavo ar nebalsavo, ar nedalyvavo balsuojant jų elektoratui svarbiais klausimais, tarkime apie partnerystę ir Stambulo konvenciją.

Ypač jautriai Ž. Pinskuvienė sureagavo į A. Širinskienės feisbuke iškeltą klausimą: „ o kur buvo Pinskus, kai svarstymo stadijoje reikėjo balsuoti „prieš“ partnerystę? Kur jo balsas? Irgi išbalsavo kojom, kaip dėl Navickienės tyrimo balsuojant, kad konservatoriams eilinį kartą padėt? Nes Žemaitaičio „prieš“ aš tai matau“.

„Kaip Agnė Širinskinė rieda žemyn. Miela Agne, suprantu, kad stengiatės apginti ir įsiteikti savo eilinės partijos vadui, tačiau mėtytis tokiais kaltinimais ir priekaištauti žmogui, kuris tuo metu, ką jūs puikiai žinote, ilgą laiką gydėsi ligoninėje yra šlykštu ir apgailėtina. Kita vertus, tai tik parodo tikrąjį Jūsų veidą! Sėkmės toliau riedant žemyn“, – rašė Ž. Pinskuvienė, pasidalinusi feisbuke savo vyro nuotraukomis iš ligoninės.

Merė rašė, kad A. Širinskienei ir partijos pirmininkui buvo žinoma apie jos vyro sveikatos problemas.

„A. Širinskienė viešai pasipiktino, kad J. Pinskus nedalyvavo viename iš partnerystės įstatymo pateikimo stadijos balsavime, nors tiek ji, tiek tuo metu dar Seimo nariu buvęs R. Žemaitaitis žinojo, kad balsavimą J. Pinskus praleido, nes turėjo operaciją. Sveikinimai Agnei ir Remigijui su vienos iš sąrašo lyderės gautu LGBT apdovanojimu. Ramios dienos“, – rašė Ž. Pinskuvienė.

Širinskienė atsakė merei

Parlamentarė A. Širinskienė komentaruose po Ž. Pinskuvienės įrašu sureagavo į pastabas.

„Tai ir paaiškinot. Supratau. Dar geriau,kad pats vyras būtų pasakęs (jei leidžiat jam kalbėt). Bet gal buvo galima be isterijos? (…) Kažkaip susiimkit,nes net Širvintose tokiu lygiu varydama nelaimėsit. P.s dar būtų gerai,kad pasakytumėt,kodėl Pinskus už priverstinius skiepus balsavo. Ačiū!“, – nesustojo A. Širinskienė.

„Spinter tyrimai“ liepos 19–29 dienomis atlikta visuomenės nuomonės apklausa rodo, kad partija „Nemuno aušra“ tarp partijų buvo antra, ir jos palaikymas siekė 10,2 procento. Regionų partijos palaikymas patenka kažkur tarp kitų partijų rinkėjų. Už visas kitas partijas būtų linkę balsuoti 10,7 proc. rinkėjų.