Pirmadienio naktį ir dieną Lietuvą siaubė audra, be elektros palikusi tūkstančius šalies gyventojų, kai kuriose savivaldybėse teko skelbti ekstremalią situaciją. Tai išprovokavo diskusijas, ar normalu, kai po audros elektros tiekimas žmonėms neatstatomas net kelias paras.

LRT televizijos eteryje kalbėdamas apie iškilusias problemas D. Kreivys pareiškė, kad audrų dar bus, todėl gyventojai turi daryti namų darbus – nusipirkti elektros generatorius.

„Turbūt yra keletas patarimų, ką ir pats planuoju – sodyboje įsigyti generatorių“, – laidai „Dienos tema“ kalbėjo jis.

Ministras tęsė, kad pažiūrėjo skelbimuose ir ten pamatė, kad paprastas, 2 kilovoltų generatorius kainuoja 200–300 eurų, o didesnis gal šiek tiek brangesnis.

„Suprantu, jog galbūt skamba keistai, kad ministras siūlo įsigyti generatorius, baterijas, kad valdžia turi viską spręsti, bet reikia suprasti, jog klimato kaita tikrai leidžia mums visiems apie save žinoti. Audros intensyvesnės, tūkstantis žmonių šalina pasekmes ir matome, kokie yra tempai ir terminai“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)