„Šią savaitę apklausa nevyks, jeigu niekas nepasikeis – kitą savaitę vyks. Numatyta standartinė procedūra – kadangi buvo gautas Seimo leidimas jį patraukti baudžiamojon atsakomybėn, nėra jokių apribojimų. O standartinė procedūra – įteikiamas pranešimas apie įtarimą – kuo asmuo įtariamas ir per apklausą išklausoma jo pozicija dėl įteikto pranešimo apie įtarimą, standartinė procedūra“, – Eltai antradienį sakė parlamentaro ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Darius Valkavičius.

Jis pažymėjo, kad politiko laukia standartinė procedūra, kaip ir kitų įtariamųjų.

„O kalbant apie kvietė-nekvietė, na nėra taip, kad kažkas delstų ar lauktų. Yra standartinės procedūros, neišskiriant gerbiamo nario, nes prieš įstatymą visi lygūs, apklausa derinama prie tyrėjo, prie gynėjo galimybių, tyrėjai dirba su įvairiomis bylomis, ne tik su konkretaus Seimo nario byla“, – Eltai teigė D. Valkavičius.

A. Vyšniauskui neketinama skirti kokią nors kardomąją priemonę, pasak prokuroro, jokių kardomųjų priemonių jis nėra skyręs ir kituose „čekiukų“ ikiteisminiuose tyrimuose.

ELTA primena, kad generalinė prokurorė N. Grunskienė rugpjūčio pradžioje kreipėsi į Seimą, prašant panaikinti parlamentaro, konservatoriaus A. Vyšniausko teisinę neliečiamybę. Šį prašymą Seimas antradienį sušauktos neeilinės sesijos metu patenkino.

Generalinė prokuratūra skelbė, kad prašyta naikinti konservatorių frakcijos Seime seniūno teisinę neliečiamybę, įvertinus ikiteisminio tyrimo, susijusio su 2019-2023 m. kadencijos Marijampolės savivaldybės tarybos narių išlaidų kompensavimu, duomenis.

Pasak prokuratūros, informacija leidžia pagrįstai manyti, jog A. Vyšniauskas Marijampolės savivaldybės administracijai galimai yra pateikęs suklastotus dokumentus dėl jo, kaip tarybos nario, veiklos išlaidų kompensavimo. Dokumentų pagrindu, nurodo prokurorai, politikui nepagrįstai ir neteisėtai buvo išmokėti daugiau nei 2,1 tūkst. eurų.

Anot generalinės prokurorės Nidos Grunskienės, A. Vyšniauskas galimai suklastojo 19 dokumentų, kuriuose įrašyti tikrovės neatitinkantys duomenys.

Paaiškėjus, kad A. Vyšniauskas galimai neteisėtai naudojo lėšas, politikas pranešė stabdantis savo narystę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijoje ir pasitraukiantis iš konservatorių frakcijos Seime seniūno posto.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)