Apie savo sklypus G. Paluckas plačiau papasakojo feisbuke.

„O tai jūsų sklypas užsienyje kur?“ Labai pralinksmino šis neseniai pažįstamo žurnalisto užduotas klausimas. Jau seniai laukiau progos pasigirti, bet politikų turto deklaracijas visi pradeda skaityti ir domėtis tik prieš rinkimus, todėl teko pakentėti. Na, tai, kad jau yra susidomėjusių, turiu ir ką papasakot.

Suprantu, kad yra tokių žmonių, kuriems vien girdint, jog politikas nėra basas ir nuogas, bunda ne patys tauriausi jausmai, bet man irgi užtruko ne vienerius metus kol išmokau džiaugtis ne tik savo, bet ir kitų sėkme. Mano šeima turi du sklypus užsienyje – vieną Brazilijoje, kitą Turkijoje. Žinoma, šių investicinių avantiūrų iniciatyva priklauso man, žmona čia niekuo dėta. Tačiau labai džiaugiuosi, kad ji mane palaiko, nes rizikos tokiuose reikaluose visada yra nemenkos.

Sklypas Brazilijoje įsigytas investiciniais tikslais praėjusiais metais. Šalies ekonomika auga, perkamoji žmonių galia taip pat. Nekilnojamo turto (tam tikrose valstijose) kaina stabiliai kyla. Valiuta, realas, sąlyginai stabili. Politinė valdžia – socialistų – man tinka. Nuvažiavom „paturistauti“, baigėm kiek rimtesniais įsipareigojimais. Ar čia gera investicija, ar prasta – parodys laikas. Blogiausiu atveju turėsim kur pensijoj augint bananus, mangus ar kakavmedžius. Visada svajojau turėti egzotinių vaisių sodą!

Sklypas Turkijoje įsigytas ten įsteigtos įmonės vardu 2020 metais. Tikslas – graikiškų riešutmedžių plantacija. Mėgstat mane „pašpilkuot“ dėl auginamų vištų, tai turėsit dar vieną progą. Sklype pasodinti 1 400 vnt. riešutmedžių. Po poros metų jau bus pirmas derlius.

Kokie čia aitvarai sunešė turtus, kad galime pirkioti sklypus užsieniuose? Jau 14 metų vystome inžinierinių technologijų verslus Lietuvoje, kurie kuria elektronikos produktus ir programinę įrangą elektromobilumo bei atsinaujinančios energetikos sektoriuose. 99 procentai produkcijos išvažiuoja į 49 pasaulio šalis.

Visa tai, žinoma, atsispindi pajamų bei turto deklaracijose, tačiau, kaip jau išsiaiškinome, niekas jų neskaito kol kažkam neprireikia. Taigi, galit būti ramūs – esu smalsus, šimto talentų žmogus. Su manim neprapulsit!“ – rašė politikas.

Savo privačių interesų deklaracijoje G. Paluckas yra nurodęs, kad turi trijų bendrovių („Garnis“, „Emus“ ir užsienyje registruotos „Trident Solo Tarim“) akcijų.

Jo šeimos 2023 metų turto deklaracija atrodo štai taip:

Turto deklaracija

Didesnis susidomėjimas politikų turtais visuomenėje kilo po to, kai paaiškėjo, jog konservatorių pirmininko Gabrieliaus Landsbergio sutuoktinė Austėja Landsbergienė įsigijo vilą Graikijoje. Plačiau apie tai skaityti galite čia.