Mažiausiai balsų už G. Nausėdą atiduota Vilniuje – 55, 93 proc., Neringoje – 56, 60, Kauno mieste – 69, 97.

Suskaičiavus visų 1895-ių rinkimų apylinkių antrojo prezidento rinkimų turo balsus, perrinktas šalies vadovas Gitanas Nausėda užtikrintai pelnė pergalę.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, G. Nausėda surinko 74,43 proc. rinkėjų balsų, premjerė Ingrida Šimonytė sulaukė 24,06 proc. rinkėjų palaikymo.

Preliminarūs VRK duomenys rodo, kad G. Nausėda nugalėjo visose savivaldybėse.

Sekmadienį atiduoti savo balsą šalies vadovo rinkimuose prie balsadėžių atėjo 49,15 proc. piliečių.

ELTA primena, kad per 2019 m. vykusius Prezidento rinkimus G. Nausėda surinko 65, 68 proc. rinkėjų balsų, o I. Šimonytė – 33, 04 proc. Prieš penkerius metus rinkėjai buvo aktyvesni, savo balsą atidavė 53,88 proc. rinkėjų.

Nausėda žada būti orientuotu į rezultatus: toliau lankysiuosi regionuose

Dar vienai kadencijai šalies vadovo poste perrinktas G. Nausėda žada, kad ateinančius penkerius metus bus „į rezultatus orientuotu prezidentu“. Jis taip pat tikina, kad toliau lankysis regionuose bei sieks suburti partijas, jog jos sutartų svarbiausiais klausimais.

„Antrąją kadenciją aš sieksiu rezultatų, būsiu orientuotas į rezultatus netgi dar labiau, negu buvau pirmąją kadenciją. Pagal galimybes sieksiu, kad politinės partijos sutartų dėl pačių svarbiausių Lietuvai klausimų. Visada bus klausimų kurie mus skiria, sunkiai gali būti priimti konsensusu, tačiau svarbiausi mūsų saugumo, užsienio politikos, o ir socialinės politikos klausimai galėtų būti priimami bendru sutarimu“, – sekmadienį vakare teigė G. Nausėda.

„Kaip prezidentas čia matau dideles galias ir didelį veiklos lauką veikti. (...) Džiaugiuosi tuo, kad mane parėmusių žmonių aprėptis tokia didelė. (...) Aš ir toliau lankysiuosi regionuose, stebėsiu, kaip keičiasi gyvenimas mūsų įvairiuose Lietuvos kraštuose, regionuose ir darysiu tą labai nuoširdžiai“, – akcentavo jis.

Tuo metu vertindamas savo pirmą kadenciją G. Nausėda sakė, kad ji nebuvo lengva ir vyko permainingomis aplinkybėmis.

„Tai įvertinimas to penkerių metų darbo, kuris nebuvo lengvas, vyko permainingomis aplinkybėmis. Kadencija buvo pažymėta tiek pandemijos, tiek nelegalios migracijos iššūkiais, prezidento rinkimai Baltarusijoje, o po to prasidėjęs baisus karas Ukrainoje komplikavo ir vidaus politikos situaciją“, – sakė šalies vadovas.

„Bet stengiausi visada ieškoti sprendimų, nepamiršti gerovės valstybių siekių, kuriuos buvau išsikėlęs prieš pirmąją kadenciją ir šiandien tiesiog noriu padėkoti visiems Lietuvos žmonėms, nesvarbu, ar jie gyventų Vilniuje, ar Kaišiadoryse, ar Kretingoje, ar Šiauliuose, ar Alytuje. Jūsų balsas man suteikia mandatą ir tai yra tvirtas mandatas“, – aiškino jis, pažymėjęs, kad pasitikėjimo kreditas įpareigoja veikti.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)