„Pažeidimų, kurie buvo minimi, tikrai nėra padaryta“, – konstatavo komisijos narys Kazys Starkevičius.

Kita vertus, pridūrė konservatorius, už parlamentines lėšas J. Džiugelio nuomojamo buto atvejis rodo, kad būtina keisti Seimo statutą.

„Ateityje siūlome taisyti statutą, o dabartiniu metu pažeidimų nebuvo padaryta“, – teigė parlamentaras.

Jam antrino ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovė Rita Tamašunienė.

„Deja, bet komisijai lieka tik konstatuoti, kad taip yra surašyti teisės aktai. Tenka pripažinti, kad kolegos sugeba juos įskaityti savaip, padaryti gerą schemutę ir veikti taip, kad lyg ir teisės aktams neprieštarautum, bet regimybę, kad elgiamasi neteisėtai bei nepadoriai, sudarytum. Tai reikėtų įvertinti“, – komisijos posėdyje sakė parlamentarė.

„Jei yra galimybė, saugiklius reikia sudėti tiek Statute, tiek kanceliarinių išlaidų apraše“, – apibendrino Seimo narė.

Seimo valdybos dėmesio susilaukęs J. Džiugelis kovo mėnesį pats paprašė parlamento Etikos ir procedūrų komisijos pateikti išaiškinimą, ar tinkamai yra kompensuojama jo nuomojamo būsto kaina.

ELTA primena, kad klausimų dėl skaidrumo kilo KK2 žurnalistams pradėjus domėtis Seimo nario sudaryta išperkamosios būsto nuomos sutartimi. Seimo valdybos nariai kėlė klausimus, ar išperkamosios būsto nuomos sutartį sudaręs J. Džiugelis nepiktnaudžiavo savo, kaip Seimo nario, pareigomis bei užsiminė apie ketinimus dėl šios situacijos kreiptis į teisėsaugos institucijas.

Kaip skelbta anksčiau, J. Džiugelis tikino iš Seimo nariui skiriamų lėšų dalies išperkamosios būsto nuomos nemokėjęs. J. Džiugelio teigimu, per mėnesį būsto nuomai Seimo skiriama 1400–1600 eurų suma yra naudojama tik būsto nuomos padengimui.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)