„Delfi“ kalbinta Ž. Pinskuvienė, paklausta, kokio rezultato tikisi, pirmiausia dėkojo Lietuvos žmonėms ir komandai.

„Lietuvos žmonės mus priėmė tikrai atviromis rankomis, atviromis durimis. <...> Mes galėjome sulaukti labai gražių žodžių ir palaikymo, sulaukti ir kritikos, pastabų. Mes esame už tai dėkingi. Bet koks rezultatas mus tenkins. Esame jauna, auganti partija, daug labai žmonių tai yra pirmi rinkimai. Geras startas.

Aišku, man pačiai kaip politikei, tai yra didelis iššūkis. Nes EP rinkimai yra atsakomybė. Vesti sąrašą pirmu numeriu, kaip kiekviena partija, visi nori to rezultato. O kaip bus, taip bus“, – kalbėjo Ž. Pinskuvienė.

Ji teigė, jog iš Širvintų rajono gyventojų, kurie ne kartą ją išrinko mere jaučia „širdies spaudimą“.

„Bet aš tikiuosi, kad jie mane suprato, mane palaikė. Aš turėjau ne vieną pokalbį su žmonėmis, aiškindama, kad per 9 metus yra paruošta ir suformuota komanda, galime eiti ir daryti geriau. Ir paimti tą kitokį mastelį, ne tik vienos savivaldybės“, – teigė Regionų partijos sąrašo į EP lyderė.

Ž. Pinskuvienė kartojo, jog jeigu gautų EP mandatą, Širvintų rajono merės posto atsisakytų.

„Dar kartą pasikartosiu – niekada nesiruošiau apgaudinėti žmonių, vesti sąrašą tam, kad partijai kažką pridėčiau, o paskui atsisakyti ir kažkam kažką užleisti. Aš esu pasiruošusi eiti ir dirbti“, – tikino Ž. Pinskuvienė.

Regionų partijos lyderis J. Pinskus, žvelgdamas į spalio mėnesį, kada vyks Seimo rinkimai, prašė ir jo nenurašyti.

„Šiuo metu Živilė veda sąrašą į EP, bet tai dar nereiškia, kad partijos pirmininkas negali vesti sąrašo į Seimo rinkimus. Mes visa komanda dirbome dėl sąrašo lyderės. Ji labai gerai padirbėjo, labai ačiū jai ir visai komandai. Manau, kad rezultatas gal ir nebus galbūt toks, kokio tikėjomės, bet per šiuos rinkimus Lietuva pamatė, kas yra Regionų partija, išgirdo. <...>

Todėl manau, kad Seimo rinkimas mes būsime labai gerai pasiruošę“, – kalbėjo Regionų partijos vadovas J. Pinskus.

Regionų partijos lyderis J. Pinskus teigė, jog mažas EP rinkimų aktyvumas dėkingas konservatoriams, socialdemokratams ir gerai žinomoms partijoms.

„Aišku, kad (mums ne į naudą, aut. p.). Jis dėkingas patyrusioms partijoms, kurios turi komandas, turi pasiruošę savo elektoratą jau subrandintą. <...> Naujoms partijoms tas mažas aktyvumas tikrai negelbėja“, – kalbėjo jis.

Širvintų rajono savivaldybėje EP rinkimų aktyvumas siekia beveik 38 procentus, Lietuvoje jis siekė maždaug 28 procentus. Pasak J. Pinskaus, čia kilo didelės diskusijos dėl Ž. Pinskuvienės.

„Matote, kaip supratau, žmonės Širvintose buvo pasiskirstę į dvi stovyklas – vieni sakė, kad neis balsuoti už merę, nes nenori jos išleisti, o kiti sakė, kad jau ji užaugo ir ją galima išleisti į platesnius vandenis. Dėl to tas aktyvumas ir yra toks“, – sekmadienio vakarą kalbėjo J. Pinskus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)