Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas naujas pareigas gavo mažiau nei prieš 3 mėnesius. Todėl jo vasara bus intensyvi. Jis teigė, jog šią vasarą atostogų neplanuoja.

Ne tik, kad neatostogaus, bet L. Kasčiūnas žada dirbti ir savaitgaliais.

„Ponia Kasčiūnienė žino, kur aš išėjau ir žino, kada sakiau, kad sugrįšiu“, – teigė ministras L. Kasčiūnas.

Jis tikino, jog paatostogaus po rinkimų, kai nebebus ministras. O ir šiaip jo poilsis būna kuklus.

„Šventė būna, kai išvažiuojame į kokią Bulgariją su šeima, dabar mes turime tokią sodybėlę kuklią Alytaus rajone. Tai ten labai dažnai daug leidžiame laiko“, – LNK žinioms sakė krašto apsaugos ministras L. Kasčiūnas.

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas pailsės rugpjūtį. Jis sako, kad Lietuvos kryptys – savaitgaliams, o atostogoms bus Skandinavija.

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas atostogos dar tik planuoja, bet turi kalnų ligą.

„Vienas iš variantų gali būti Islandija. Man čia per karšta, ten šalčiau – gerai“, – argumentavo jis.

Karšta ir K. Navicko kėdė. Prezidentas Gitanas Nausėda yra sakęs, kad Vyriausybei įgaliojimus grąžinus kels šio ministro klausimą. Tad liepą K. Navickas gali posto netekti.

„Tada bus ilgesnės atostogos“, – juokavo K. Navickas.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys vasaras dažniausiai leidžia Lietuvoje su šeima.

„Vilniuje nebūnu. Nieko tokio, kad visa Lietuva pažįsta. Reikia nedaryti nieko blogo ir nevargins žvilgsniai“, – kalbėjo ministras A. Dulkys.

Apie praeivių žvilgsnius daug ką papasakoti galėtų ir Seimo nariai. Štai valdančiosios Laisvės partijos atstovas Tomas Vytautas Raskevičius pasakojo, jog net jo draugai pastebi žvilgsnius.

Jis taip pat feisbuke pasidalina, kokių gauna žinučių internete. Per kadenciją dėl grasinimų jį nužudyti pradėti 25 ikiteisminiai tyrimai. Bet į akis taip sakyti žmonės nedrįsta, ypač Vilniuje, teigė politikas, vien pozityvūs komentarai.

„Kai siunčiau prezidentui picą, buvau viename iš prekybos centrų, daržovių skyriuje, rinkausi daržoves ir vaisius, ir priėjo tikrai vyresnio amžiaus žmogus, pensininkas. Jis į mane pažiūrėjo, atpažino, labai sutriko ir tada sakė – sėkmės jums su ta pica“, – LNK žinioms pasakojo T. V. Raskevičius.

Bet nors ir visur pažįsta, poilsiauti į užsienį T. V. Raskevičius nevažiuos – artėja rinkimai, tad vasarą žada skirti agitacijai.

„Ir turbūt vienintelė proga, kuri pasitaikys, tai bus ištrūkti į lietuviška pajūrį“, – kalbėjo T. V. Raskevičius.

Opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis LNK teigė, jog atostogos yra labai geras daiktas. Net ir būdamas premjeru jis girdavo Ispaniją. Šią vasarą jis tikino, kad į Ispaniją nevažiuos, atostogaus Lietuvoje.

„Ne, nėra nejauku, man yra smagu pabendrauti, žmonės užkalbina, pasišnekam. Dabar jau tik pozityviai užkalbina“, – LNK žinioms sakė jis, paklaustas, ar nėra nejauku būti matomam su šortais ir bokalu rankoje.

Paprastai seimūnai vasaroti išeina nuo liepos, bet ši vasara jiems bus trumpesnė – po prezidento inauguracijos liepos 12 dieną turės būti premjero tvirtinimas, ministrų priesaikos, todėl sesiją planuojama pratęsti.

Visą LNK žinių reportažą žiūrėkite čia: