Savaitgalį vykusioje valdančiosios Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) taryboje įvyko keli antraščių verti dalykai. Pirma, partija paprašė, kad į Seimo rinkimus juos vėl vestų premjerė Ingrida Šimonytė. Antra, partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis apsistumdė su partijos garbės pirmininku prof. Vytautu Landsbergiu.

Taip pat partijos lyderis G. Landsbergis pasakė, kad iš ministrės posto pasitraukusi M. Navickienė su jais turėtų dalyvautų ateinančiuose rinkimuose.

„Bet tai yra jos apsisprendimas“, – teigė TS–LKD vadovas.

Tačiau šalies vadovas G. Nausėda patartų nuo politikos jau pailsėti.

„Aš galiu tik pasakyti kaip elgčiausi aš – aš nedalyvaučiau (rinkimuose, aut. p.). Jeigu norisi likti politikoje, galbūt tai daryčiau po tam tikro laikotarpio“, – situacijos vertinimą LRT pateikė G. Nausėda.

Buvusios M. Navickienės istorija ritasi kaip sniego gniūžtė ir opozicija ketina tuo pasinaudoti.

Opozicinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) sumanė inicijuoti parlamentinę komisiją. Ji tirtų M. Navickienės ryšius su Ieva Trinkūnaite ir jos sugyventiniu – už sukčiavimą teistu ir kalėjusiu Vilhelmu Germanu.

„Panašu, kad ministrė yra apsimelavusi“, – argumentavo LVŽS atstovas Aurelijus Veryga. Prie šios idėjos po kiek prisijungė ir opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) ir Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“.

„Taip, tai yra galimos koalicijos sutarimas tuos klausimus spręsti vieningai. Nes tai, kas šiandien yra opozicija, gali būti, kad rudenį tai bus koalicija“, – LNK žinioms sakė LSDP atstovas Gintautas Paluckas.

Ingrida Šimonytė, Monika Navickienė ir Irena Degutienė

„Vyriausybėje dirbo žmogus, dabar jis dirba Seime, kuris netiesiogiai, bet yra susijęs su grėsmėmis nacionaliniam saugumui. Atsakymai turi būti padaryti“, – savo ruožtu sakė Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ vadovas Saulius Skvernelis.

M. Navickienė į tokią opozicijos idėją atsako paprastai: „kolegų teisė“.

LVŽS dar atkreipia dėmesį į naujienų portale „15min“ pasirodžiusią informaciją, kad I. Trinkūnaitė Lietuvos bankui aiškinasi ir dėl sandorio su įtariamuoju narkomafijos byloje.

Prieš kvaišalus kovojęs buvęs sveikatos apsaugos ministras A. Veryga grėsmių įžvelgia ir čia.

„Ar ministrė skrido su diplomatiniu pasu? Jeigu skrido su juo, tai gal yra taikomi kažkokie mažesni patikros reikalavimai? Žinant su kuo yra siejami tie lėktuvai, žinant, kad tai siejama su kažkokia narkotikų prekyba... Tai gal ne ji pati, gal ja kas nors pasinaudojo“, – svarstė A. Veryga.

Kad komisija būtų suburta, turės balsuoti Seimas. O tam balsų gali ir neužtekti. Bet greta kitų dalykų paaiškėjo, kad M. Navickienės sutuoktinio Mindaugo Navicko įmonėje „Litlab“ dirba vos vienas darbuotojas. Nepaisant to, įmonė kartu su „Eika“ baigia statyti didelį verslo centrą Vilniaus oro uoste.

„Vykdomi mega projektai, o įmonės finansiniai rodikliai atrodo kaip pakankamai silpni tokių projektų įgyvendinimui“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Opozicija nusprendė kartu kreiptis į FNTT dėl galimo neteisėto praturtėjimo.

M. Navickienė teigė, jog jos šeimoje nebuvo neteisėto praturtėjimo. Ir ji nori save nuo vyro reikalų atsieti.

„Mes turime absoliučiai skirtingus profesinius gyvenimus. Ir turbūt aš turiu teisę turėti savo asmeninius pasiekimus, savo pasirinktą sritį, nepriklausomą nuo mano sutuoktinio pasirinkimų“, – teigė M. Navickienė.

Visą LNK žinių reportažą žiūrėkite čia: