Prisimintina, kad iki 2009 metų prezidentas Valdas Adamkus su pirmąja šalies ponia Alma Adamkiene Valstybės dienos proga rengdavo iškilmingus priėmimus, į kuriuos kviesdavo politikos, visuomenės veikėjus, menininkus, sportininkus, diplomatus ir kitus žinomus žmones.

Prezidento postą užėmus Daliai Grybauskaitei, ši tradicija buvo nutraukta, toks sprendimas buvo motyvuojamas taupymo sumetimais. Jos valdymo metu priėmimai buvo rengiami tik atvykus aukščiausio rango svečiams – karališkiesiems asmenims ar valstybių vadovams.

G. Nausėda ir D. Nausėdienė seną tradiciją atgaivino – 767-osios karaliaus Mindaugo karūnavimo metinės su būriu garbių kviestinių svečių buvo paminėtos ir prezidentūroje. Šventė paminėta ir vėlesniais metais.

Tiesa, šįmet toks renginys neįvyks.

„Prezidentas šiemet nerengs priėmimo Valstybės dienos proga“, – Delfi nurodė prezidento patarėjas komunikacijos klausimais Ridas Jasiulionis.

Pasak jo, liepos 6-ąją šalies vadovas dalyvaus Dainų šventės Dainų dienoje.

„Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) ir Tautiškos giesmės dienos vakarą prezidentas dalyvaus100-mečio Lietuvos dainų šventės „Kad giria žaliuotų“ Dainų dienoje sostinės Vingio parke“, – teigė R. Jasiulionis.

Liepos 12-ąją vyks gegužę perrinkto prezidento G. Nausėdos inauguracija. Planuojama, kad tos dienos vakare prezidentūroje vyks iškilmingas priėmimas.