Antradienį spaudos konferencijoje Seime tai patvirtino Lietuvos lenkų rinkimų akcijai – Krikščioniškų šeimų sąjungai (LLRA-KŠS) atstovaujanti Seimo narė Rita Tamašunienė, socialdemokratas Kęstutis Vilkauskas, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovas Linas Kukuraitis, Agnė Širinskienė iš „Nemuno Aušros“ ir Lietuvos žaliųjų ir valstiečių sąjungos narė Asta Kubilienė.

„Tose apygardose, kur konkuruojame su konservatoriais, mes vienijamės, siekiame, kad laimėtų tie Seimo nariai, kurie priklauso opozicinėms partijoms“,– sakė R. Tamašunienė.

Kaip teigė demokratas Linas Kukuraitis, antrajame rinkimų ture yra susitarimas dėl paramos socialdemokratų kandidatams.

„Tikrai vieni kitus paremsime ten, kur nekonkuruojame tarpusavyje. Visur kitur sprendžiama pagal apygardas. Daugelio atvejų tikrai yra toks individualus žiūrėjimas pagal apygardas“, – sakė L. Kukuraitis.

Pasak A. Širinskienės, „Nemuno aušros“ valdyba yra priėmusi sprendimą niekur neremti konservatorių, Liberalų sąjūdžio ir Laisvės partijos kandidatų.

„Apygardose, kur susiduria mūsų kolegos iš centro kairės, paprastai sprendimą dėl paramos priima tas vienmandatininkas, kuris yra vietoje ir, matyt, geriausiai žino situaciją. Garbingai konkuruodami kai kur su socialdemokratais ir kitais atstovais, be bejo, agituojame už save, bet kitur agituojame už centro kairės kandidatus“, – sakė A. Širinskienė.

Spaudos konferencijoje dalyvavę opozicijos atstovai ragino rinkėjus nebūtų abejingais ir aktyviai dalyvauti sekmadienį vyksiančiame antrajame rinkimų ture.

ELTA primena, kad 8 parlamentarai į Seimą buvo išrinkti spalio 13 d. vykusiame pirmajame rinkimų ture. Savo atstovus į parlamentą jau turi Senamiesčio-Žvėryno, Antakalnio, Kelmės-Šilalės, Kėdainių, Žiemgalos vakarinės, Šalčininkų-Vilniaus, Nemenčinės ir Jonavos apygardų rinkėjai.

Likusiose 63 apygardose sekmadienį – spalio 27 d. rengiamas antrasis rinkimų turas.

Mandatus sieks iškovoti 37 socialdemokratai, 33 konservatoriai, 13 partijos „Nemuno aušra“ narių, 10 demokratų „Vardan Lietuvos“ ir 10 „valstiečių“, 9 liberalai, po 3 Laisvės partijos, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) ir Lietuvos regionų partijos atstovus. Pakartotiniame balsavime varžysis ir du partijos „Laisvė ir teisingumas“ atstovai, pora savarankiškai išsikėlusių kandidatų bei vienas Nacionalinio susivienijimo narys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)