Š. m. kovo 18 d. generalinė prokurorė pavedė Specialiųjų tyrimų tarnybai (toliau – STT) atlikti faktinių aplinkybių patikslinimą ir priimti proceso sprendimą dėl buvusio Krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko kovo 16 d. viešojoje erdvėje paskelbtos informacijos apie galimus neteisėtus susitarimus ar kitus galimus korupcinius atvejus krašto apsaugos sistemoje vykdant viešuosius pirkimus, ministerijos darbuotojams galimai daromą spaudimą.

Taip pat STT kovo 19 d. buvo pavesta priimti sprendimą pagal Seimo Antikorupcijos komisijos ir Demokratų frakcijos ,,Vardan Lietuvos" Generalinei prokuratūrai pateiktus pranešimus dėl analogiškų aplinkybių.

Informacijos tikslinimo metu STT apklausė A. Anušauską ir kitus liudytojus, gavo papildomą informaciją iš Krašto apsaugos ministerijos. Įvertinus surinkus duomenis konstatuota, kad Seimo nario R. Lopatos veiksmuose oficialiais raštais ministerijai pateikiant klausimus apie vykdytą viešąjį pirkimą bei užsienio bendrovės veiksmai kviečiant Krašto apsaugos ministerijos atstovus į susitikimus nusikalstamų veikų požymių nenustatyta. Taip pat įvertinta, kad į lobistinio pobūdžio veiksmus bei korupcijos pasireiškimo rizikas Krašto apsaugos ministerijoje reaguota ir jos valdytos tinkamai, todėl nebuvo pagrindo pranešti apie jas ikiteisminio tyrimo institucijoms.

Šis nutarimas neužkerta kelio ikiteisminio tyrimo įstaigoms ar prokuratūrai, gavus konkrečios informacijos apie galimai padarytus korupcinius nusikaltimus, pradėti ikiteisminį tyrimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)