„Aš visada mielai, kaip sakant, palaikau politinės karjeros kryptyje jaunimą. Šiuo atveju, aš manau, kad mes turime daug jaunų, perspektyvių politikų savo frakcijoje. Pavyzdžiui, aš mielai palaikyčiau, jeigu į tas pareigas būtų siūlomas Mindaugas Lingė“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė J. Razma.

„Kaip tik paskutiniame rinkiminės kampanijos laikotarpyje rinkimų štabas ir frakcija, aš manau, turi dirbti kaip viena visuma“, – pridūrė jis.

Anot jo, kol kas jokių konkretesnių diskusijų dėl seniūno posto frakcijoje nebuvo.

„Dabar kažkokių siūlymų nėra. Tik aš būčiau už tai, kad išrinkti kuo greičiau, galbūt kitą savaitę“, – dėstė jis.

Antradienį politikas Eltai teigė, jog pats nebūtų linkęs tapti nuolatiniu frakcijos vadovu. Visgi, „Žinių radijui“ jis patikino, kad sulaukęs kolegų raginimų jis apsvarstytų tokią galimybę.

„Žinoma, jeigu mano bendruomenė taip tvirtai siūlytų mane į tas pareigas, aš nesu tas, kuris vengia atsakomybės – tuo labiau, kad esu buvęs frakcijos seniūnu žymiai sudėtingesniame laikotarpyje“, – teigė J. Razma.

ELTA primena, kad iš einamų pareigų pasitraukus TS-LKD frakcijos Seime seniūnui Andriui Vyšniauskui, nuspręsta, kad frakcijai laikinai vadovaus pirmasis seniūno pavaduotojas J. Razma.

A. Vyšniauskas pasitraukė iš partijos gretų ir seniūno posto po to, kai generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į Seimą, prašant panaikinti parlamentaro teisinę neliečiamybę.

Generalinė prokuratūra pranešė, jog A. Vyšniauskas Marijampolės savivaldybės administracijai galimai yra pateikęs suklastotus dokumentus dėl jo, kaip tarybos nario, veiklos išlaidų kompensavimo. Dokumentų pagrindu, nurodo prokurorai, politikui nepagrįstai ir neteisėtai buvo išmokėti daugiau nei 2,1 tūkst. eurų.

Mano, kad dėl Vyšniausko partija pasielgė principingai

Laikinai konservatorių frakcijai vadovaujantis Jurgis Razma sako, kad sprendimo dėl Andriaus Vyšniausko dalyvavimo rinkimuose nereikėtų lyginti su Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) verdiktu Jonavos merui Mindaugui Sinkevičiui. Politiko teigimu, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atveju dėl į „čekiukų“ skandalą galimai įsivėlusio bendrapartiečio pasielgta kur kas principingiau.

„Socialdemokratai M. Sinkevičiui pasiūlė pakankamai komfortišką variantą įrašydami jį į daugiamandatį sąrašą. Akivaizdu, kad sąrašas gaus nemažai balsų, M. Sinkevičius jų bendruomenėje yra pakankamai žinomas. Yra didžiulė tikimybė, kad jis gaus Seimo nario mandatą ir net tą imunitetą, apsisaugojimui nuo tolimesnių teisinių veiksmų, jeigu jie būtų jam nepalankūs“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė J. Razma, akcentuodamas, kad įtarimai jo bendrapartiečiui tebėra pradinėje stadijoje.

Konservatorius pabrėžė, kad priešingai nei socialdemokratai, galimai į „čekiukų“ skandalą įsivėlusį politiką TS-LKD išbraukė iš daugiamandačio sąrašo ir deleguoja jį į mažai vilčių teikiančią vienmandatę apygardą.

„Mūsų atveju, A. Vyšniauskas yra siunčiamas į labai sunkią apygardą. Nors jis praėjusiais rinkimais joje laimėjo, bet tuomet mūsų reitingai tikrai buvo gerokai aukštesni. Dabar yra ne tas pats, toje apylinkėje dominuoja socialdemokratų rinkėjai. Labai nelengva tikėtis A. Vyšniauskui, kad bus išrinktas į Seimą. Tačiau jis yra kovotojas ir pakovos iš visų jėgų. Tai yra proga Marijampolės rinkėjams pasiaiškinti dėl tarybos nario veiklai skirtų lėšų“, – dėstė J. Razma.

ELTA primena, kad ketvirtadienį pranešta, jog generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į Seimą, prašant panaikinti parlamentaro, buvusio konservatoriaus A. Vyšniausko teisinę neliečiamybę.

Generalinė prokuratūra pranešė, jog A. Vyšniauskas Marijampolės savivaldybės administracijai galimai yra pateikęs suklastotus dokumentus dėl jo, kaip tarybos nario, veiklos išlaidų kompensavimo. Dokumentų pagrindu, nurodo prokurorai, politikui nepagrįstai ir neteisėtai buvo išmokėti daugiau nei 2,1 tūkst. eurų. Galutinį sprendimą dėl Seimo nario neliečiamybės naikinimo priims parlamentas.

Netrukus po Generalinės prokuratūros pranešimo, A. Vyšniauskas pranešė stabdantis narystę TS-LKD, pasitraukiantis iš konservatorių frakcijos Seime seniūno posto. Taip pat politikas nurodė, kad nebetęs veiklos parlamento Teisės ir teisėtvarkos komitete.

Visgi penktadienį A. Vyšniauskas Eltai teigė esąs pasiruošęs dalyvauti spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose. Šiuo metu konservatorių partijos kandidatų sąraše jis yra įrašytas 11 numeriu bei patvirtintas kandidatu Marijampolės vienmandatėje apygardoje.