„Kai Seimo narys pats prašo panaikinti teisinę neliečiamybę, tai, man atrodo, tą klausimą būtų galima spręsti labai paprastai ir greitai – užtektų išklausyti generalinės prokurorės pranešimą, jeigu pageidauja, suteikti žodį Seimo nariui ir apsispręsti balsavimu“, – Eltai teigė J. Razma.

„Kad nereikėtų jokių komisijų, jokių pertraukų, nes nėra ką nagrinėti, jeigu Seimo narys neprieštarauja, jeigu jis neįžvelgia kažkokių galimų susidorojimų su juo, tai kam tada ta gaišatis Seime“, – pridūrė jis.

Politikas mano, kad šie pakeitimai nesukurtų prieštaravimų Konstitucijai, todėl tokį projektą Seimui tikina ketinantis pateikti rudens sesijos metu.

„Manau, kad nereikia atidėlioti ir laukti kito tokio atvejo, nes pastaruoju metu yra ne vienas atvejis, kai prokurorai prašo naikinti neliečiamybę, tai aš neatmetu, kad ir ateityje tokių atvejų bus ir turime būti tam kuo geriausiai teisiškai pasirengę“, – sakė jis.

Tuo metu reaguodamas į viešoje erdvėje vis pasigirstančius pasvarstymus, kad teisinė neliečiamybė Seimo nariams apskritai turėtų būti panaikinta, politikas tikina, jog tokia iniciatyva palaikymo parlamente nesulauktų.

„Galbūt būtų logiška išvis to imuniteto atsisakyti, bet nelabai realu, kad Seimo nariai lengvai balsuos už tai. Tai, manau, kad šiuo atveju būtų galima apsiriboti tais Seimo statuto pataisymais, kurie tiesiog leistų greitai tą klausimą spręsti“, – teigė Seimo vicepirmininkas.

ELTA primena, kad antradienį Seimas neeilinės sesijos metu panaikino parlamentaro, konservatoriaus Andriaus Vyšniausko teisinę neliečiamybę. Pats parlamentaras taip pat pageidavo, kad jo teisinė neliečiamybė būtų panaikinta.

Generalinė prokuratūra praneša, kad naikinti konservatorių frakcijos Seime seniūno teisinę neliečiamybę paprašyta įvertinus ikiteisminio tyrimo, susijusio su 2019-2023 m. kadencijos Marijampolės savivaldybės tarybos narių išlaidų kompensavimu, duomenis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją