Tai, kad sąraše bus ne tik valstiečių atstovų, penktadienį pripažino ir partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis, „Žinių radijui“ pareiškęs, kad „yra didelė tikimybė, jog tarp kandidatų bus ir kitų politinių jėgų atstovų“.

„Yra didelė tikimybė, kad jungtinis sąrašas vis dėlto bus. Tai reiškia, kad mūsų partijos sąraše būtų du arba daugiau žmonių iš kitų partijų. Tokia tikimybė yra labai didelė. Mano siūlymas bus toks, kad taip atsitiktų“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė R. Karbauskis.

Panašu, kad ne vieną mėnesį diskutavę dėl galimo bendradarbiavimo, nors į priekį judėję sunkiai, I. Vėgėlė ir R. Karbauskis galiausiai susitarė.

Kaip skelbė Elta, I. Vėgėlė ketina dalyvauti penktadienio popietę Kaune prasidėsiančiame LVŽS tarybos posėdyje.

Jame bus tvirtinamas galutinis kandidatų į Seimą sąrašas.

Teisininkas anksčiau sakęs, kad jei nebus koalicinio kandidatų sąrašo, jis Seimo rinkimuose nedalyvaus.

Kaip „Delfi“ pasakojo šaltiniai, pradžioje valstiečiai norėjo, kad I. Vėgėlė vestų partijos sąrašą, tačiau įvairių reikalavimų turėjęs teisininkas LVŽS išvargino, todėl buvo nuspręsta, kad sąrašą ves partijos atstovas – neseniai europarlamentaro mandatą laimėjęs Aurelijus Veryga.

Paskui, anot gerai informuotų politikų, buvo kalbėta, kad I. Vėgėlė galėtų kandidatuoti trečiuoju numeriu, tačiau vėliau susivokta, kad tai atrodo kaip šioks toks pažeminimas, todėl galiausiai pats I. Vėgėlė ėmė svarstyti, kad jis galėtų kandidatuoti paskutiniuoju – 141 numeriu, iš kurio jį į priekį išreitinguotų rinkėjai.

Apie tai, kad teisininkui svarstoma paskutinė sąrašo vieta, „Delfi“ skelbė dar liepos 15 dieną, tiesa, tuomet apie galimybę kandidatuoti 141 vietoje paklaustas I. Vėgėlė tai neigė.

„Man atrodo, kad jūs netiksliai girdėjote. Nes aš visada kalbėjau, kad valstiečių partijos sąraše yra valstiečių partijos žmonės. Jeigu tai yra koalicinis sąrašas, tai koaliciniame sąraše gal ir būsiu dar vėliau. Jeigu susidėlios koalicija“, – tuomet patikino jis.