Šiuo metu jau yra aišku, kad dėl bendradarbiavimo formuojant būsimą valdančiąją koaliciją rankomis yra sukirtę rinkimų pirmą turą laimėję socialdemokratai ir Sauliaus Skvernelio vadovaujama Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“.

Toliau yra svarstomi įvairūs variantai. Socialdemokratai svarsto į koaliciją pasitelkti dar ir „valstiečius žaliuosius“ ir galimai liberalus. S. Skvernelis būtų labiau už trijų partijų koaliciją be „valstiečių žaliųjų“. „Valstiečiai žalieji“ – už koaliciją be liberalų. Liberalai nematytų, kaip galėtų dirbti su „valstiečiais žaliaisiais“. Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungai apskritai viskas susijaukė: dėl situacijos Pasaulio lietuvių vienmandatėje apygardoje dar neaišku, ar tikrai jie peržengė septynių procentų kartelę patekti į Seimą.

„Nemuno aušra“ įsitikinę, kad, jei norės tvarios koalicijos, būsimi valdantieji be jų neapsieis. Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai irgi viešai kalba apie tai, kad yra pasirengę būti valdančiosios koalicijos su socialdemokratais dalimi. Bet socialdemokratai pageidautų apsieiti be abiejų šių variantų.

Paini rinkimų kebeknė, kur dar vienas rezervas – partijų, nepatekusių į Seimą politikai, kurie jau buvo išrinkti, arba dar bus išrinkti vienmandatėse per antrąjį rinkimų turą. Čia rezervas – nemažas, bet dauguma politikų labai atsargiai ir dauguma nenoriai kalba iki antro rinkimų turo.