Bet daugiausiai kritikos iš žmogaus teisių gynėjų gydytojas sulaukė ne už savo praktikas sovietmečiu, kada homoseksualumas buvo patologizuojamas, bet dėl užuominų, kad tokias praktikas taiko iki šiol.

„Pirmiausia nustebino, kad tokiais teiginiais kalba psichiatras, bent jau iš pažiūros turintis visus reikiamus duomenis, ir tikėčiausi, kad skaito mokslinius tyrimus, ir yra susipažinęs su tuo, kad homoseksualumas jau prieš trisdešimt metų yra išbrauktas iš Pasaulio sveikatos organizacijos ligų sąrašo. Dar labiau šokiravo, kad (…) jis aiškiai duoda suprasti, kad jis tai laiko liga, ir, kad jis tas praktikas taiko iki šiol. Kitaip tariant, kad jis iš esmės žaloja žmonės. Šokiruoja ir tai, kad jis iki šiol ligoninėje užima skyriaus vadovo pareigas“, – „Delfi“ teigė Lietuvos žmogaus teisių centro vadovė Jūratė Juškaitė.

Žmogaus teisių centro vadovė nesistebi, kad tokiose šalyse kaip Lietuva, kur homofobija yra paplitusi, žmonės gali patirti kančios ir psichologinių problemų dėl jų seksualinės orientacijos nepriėmimo.