„Ir čia, gerbiamieji, ketinau padėti tašką. Deja, pastarieji įvykiai neleidžia to padaryti. Kaip atsitinka, kad sąsajų su verslo interesais kartelę nuleidome taip žemai, kad pasiskraidymas su kriminalinės praeities asmeniu faktui iškilus į viešumą viskas, ką sugebama ištarti yra tas senokai begirdėtas – „ministrė nekalta, aplinka kalta“.

Arba dar blogiau, kaip atsitinka, kad abejotinos reputacijos ir ryšių įmonė sugeba dominuoti atsiskaitymų su viešuoju sektoriumi rinkoje gana ilgą laiką. Į šiuos klausimus reikės atsakyti. Svarbu, kad šių atsakymų neiškraipytų artėjantys rinkimai. Ačiū visiems už dėmesį“, – metinį pranešimą užbaigė šalies vadovas G. Nausėda.

Klaipėdos universiteto politologė, lektorė Gabrielė Burbulytė-Tsiskarishvili pastebėjo, kad pradiniame pranešimo tekste, kurį antradienio rytą gavo ir ji, šita vieta nebuvo paminėta.

Vis dėlto jos kolega Lietuvos nacionalinės bibliotekos Valstybingumo centro vadovas, Vilniaus politikos analizės instituto asocijuotasis analitikas Matas Baltrukevičius atkreipė dėmesį, kad šalies vadovas tą dalį skaitė, tad tas buvo parašyta iš anksto.

„Iš viso to , kaip visa tai atrodė, tai nebuvo paskutinės minutės improvizacija, nes prezidentas skaitė. Todėl kelčiau versiją, kad ši kalba buvo paruošta iš anksto“, – sakė M. Baltrukevičius.