Frakcijos seniūnu jis tapo ne taip seniai – birželio 27 dieną. Prieš tai frakcijos seniūnės pareigas ėjo parlamentarė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, kuri paskirta švietimo, mokslo ir sporto ministre.

„Kvietimo negavau, tai nedalyvausiu“, – žurnalistams Seime sakė A. Vyšniauskas.

Kiti TS-LKD nariai, jo žiniomis, priėmime prezidentūroje dalyvaus.

„Komitetų pirmininkai, žinau, kai kurie gavo [kvietimus], ministrai gavo. Kas gavo, kiek žinau, dalyvaus“, – pažymėjo politikas.

Savo ruožtu S. Skvernelis svarstė, kad buvo pakviestas būtent dėl to, kad yra frakcijos seniūnas.

„Aš planuoju dalyvauti, kvietimą gavau, tikrai tai vertinu. Kaip frakcijos seniūnas, turbūt, gavau“, – sakė jis.

Kodėl premjerė Ingrida Šimonytė nesakė kalbos per prezidento G. Nausėdos inauguraciją Seime?

A. Vyšniauskas to komentuoti nesiėmė.

„Man sunku pasakyti. Tai turėtų premjerė komentuoti. Scenarijaus aš nelabai žinojau. Turėjau didžiausią iššūkį, kaip čia su tomis gėlėmis padaryti – teikti ar netekti. Buvo nesuplanuota, tai toks mano galvos skausmas“, – komentavo tautos atstovas.

Kai kurie politikai svarstė, kad premjerės sprendimas nesakyti kalbos atspindi jos ir šalies vadovo konfliktą. A. Vyšniauskas to neneigė, bet ir nesureikšmino I. Šimonytės sprendimo.

„Matyt, reikia klausti, kaip čia su ta kalba yra tų, kurie rašė scenarijų. Toks renginys turi savo scenarijų. Kaip buvo sutarta, kodėl taip yra, man sunku komentuoti tokius smulkius dalykus, – dėstė A. Vyšniauskas, – Mūsų santykiai su prezidentu niekada nebuvo labai lengvi. Nemanau, kad čia yra kažkas labai ypatingo.“

Paklaustas, kur norėtų matytų daugiau G. Nausėdos lyderystės per antrąją kadenciją, politikas tikino, kad užsienio politikoje.

„Kai kalbu apie užsienio politiką, nekalbu vien apie Europos Sąjungos politiką. Kalbu apie visa tai, kas yra už Europos Sąjungos. Aš labai norėčiau, kad prezidentas, pavyzdžiui, turėtų daugiau rimtų delegacijų į Azijos šalis, į Pietų Ameriką, į tą pačią Ameriką kaip Valdas Adamkus tą darydavo. Dabar šiek tiek pasigendu. Ir kalboje užsienio politika, be abejo, prioritetas – numeris 1, bet kad kažką išgirsčiau tokio naujo, akcentuotino, man to pritrūko“, – vertino TS-LKD frakcijos seniūnas.

Penktadienį prezidentas G. Nausėda prisiekė Seime. Vakare prezidentūroje bus rengiamas iškilmingas priėmimas.

Prezidento patarėjas komunikacijos klausimais Ridas Jasiulionis įvardijo, kokiu principu vadovaujantis svečiai buvo pakviesti į inauguracijos renginius.

„Prezidento prašymu į inauguracijos renginius dalyviai pakviesti siekiant užtikrinti kuo platesnį socialinių visuomenės grupių, Lietuvos bendruomenių ir regionų atstovavimą, kad tai būtų ne tik Vilniaus ar valstybinių institucijų, o visos Lietuvos šventė.

Tradiciniame vakariniame priėmime Prezidento rūmų vidiniame kieme laukiama maždaug 2 tūkst. dalyvių iš visos Lietuvos“, – Delfi komentavo R. Jasiulionis.

Gegužę G. Nausėda buvo perrinktas prezidentu, kai antrajame rinkimų ture įveikė premjerę I. Šimonytę.

Daugiau apie G. Nausėdos antrąją inauguraciją skaitykite čia.