Suvažiavimui pateiktas partijos programinis manifestas „Ginti ir auginti“ buvo aptartas ne vienoje apskritojo stalo diskusijose su įvairiomis viešosios politikos interesų grupėmis pagal svarbiausias programines sritis, išdiskutuotas su savų sričių ekspertais, rašoma konservatorių pranešime spaudai.

Priešrinkiminiame manifeste kalbama apie artimiausio dešimtmečio viziją Lietuvai, valstybės stiprybę gintis nuo išorės priešų ir atsparumą viduje.

„Abi pusės glaudžiai susijusios, todėl stiprinkime Lietuvos saugumą taip, kad mūsų pastangos virstų varikliu jos pažangai ir tolesniam klestėjimui. Šią sąsają įkūnija mūsų programinė vizija „ginti ir auginti“. Grėsmingoje dabarties situacijoje pirmiausia pabrėžiame būtinybę gintis – apginti valstybę, jos piliečius ir jų sukurtą pažangą“, – pranešime spaudai cituojamas TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Tai ašis, ant kurios suvertos pagrindinės mūsų programinio dokumento temos. Tačiau ne mažiau svarbi yra ir antroji dalis – auginti. Stiprindami savo pasirengimą gintis suvokiame, kad jį užtikrinsime tik nesustodami augti ir auginti Lietuvos visuomenės, ekonomikos, pažangos – mūsų kaip valstybės stiprybės pamatų“, – akcentuoja konservatorių lyderis.

TS-LKD Seimo rinkimų programos „ginti“ dalis apima nuveiktus ir būtinus padaryti darbus krašto gynybos srityje, gynybos sistemos efektyvinimą, įžvalgią ir aktyvią užsienio politiką.

„Auginti“ programos dalyje akcentuojamas Lietuvos žmonių atsparumas, rūpinimasis žmogumi socialinės politikos, švietimo, sveikatos srityse, kultūrinė aplinka, švari gamta, kaimo-miesto dermė bei valstybės kūryba ekonomikos, energetikos, viešajame sektoriuose, informuoja partija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)