Visi šie nusikaltimai pripažinti tyčiniais, du iš jų pripažinti kaip nesunkūs, vienas – apysunkis, o paskutinis – sunkus.

Nors pats T. Domarkas apie tai, už ką gavo teistumus, neatviravo, „15min“ gavo dvi teismo nutartis. Kaip skelbė „15min“, 2015 metais T. Domarkas nuteistas už tai, kad kartu su bendrininku sumušė du žmones – vieną nutempė prie dviejų automobilių ir prispaudė, o vėliau keletą smūgių sudavė kitam žmogui ir jį suspardė. Nukentėjusieji buvo darbininkai, važiavę per įmonės teritoriją.

„15min“ taip pat skelbė, kad kitoje byloje T. Domarkas buvo nuteistas dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo ir sukčiavimo, kai apgaule kitų naudai panaikino didelės vertės turtinę prievolę – siekė neteisėtai kitos įmonės naudai panaikinti prievolę sumokėti PVM.

Tiesa, panašu, kad nusikaltimų T. Domarkas nesureikšmina. Pirmadienio vakarą vykusiuose „Žinau, ką renku“ debatuose Plungės–Rietavo apygardoje kandidatas į Seimą buvo labiau linkęs kalbėti apie kitų, o ne savo nusikaltimus.

„Mano biografija jau išnagrinėta, tai labai gerai, man reikės mažiau [kalbėti] apie savo biografiją. 30 metų versle – man parodykit nors vieną verslininką, kuris neturi kokios nors nuodėmės. Netgi šiandieninis Seimo narys iš Plungės ponas Jonas Varkalys yra 11 kartų teistas. Dar turiu galimybę septynis kartus kažką nuveikti, kad susilyginčiau su esamu Seimo nariu.

Mano keturi lengvi arba buhalteriniai dalykai – parodykit man nors vieną verslininką, kuris nesate padarę nusižengimo. Jei čia tokių yra, atsistokite. Nematau nė vieno, kuris nėra padaręs nusižengimo“, – kalbėjo T. Domarkas.

„LRT.lt“ atkreipė dėmesį, kad J. Varkalys teistas vieną kartą, tik pagal skirtingus Baudžiamojo kodekso straipsnius.