Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ surinko 5,95 proc. nuo galiojančių biuletenių. Rinkėjai europarlamentaro mandatą patikėjo Virginijui Sinkevičiui.
Partijos pirmininkas Saulius Skvernelis teigė, kad jų lūkestis turėti EP turėti savo atstovą pasiteisino.

„Gaila, kad buvo toks mažas aktyvumas. Turint didesnį aktyvumą, aš tikiuosi, kad būtų rezultatai dar geresni. Bet šiandien vertiname tai kaip puikų rezultatą ir stiprų pamatą, kalbant apie ateitį, rudenį vyksiančius Seimo rinkimus“, – sakė S. Skvernelis.

Į EP išrinktas V. Sinkevičius apgailestavo, kad į EP rinkimus Lietuvos žmonės pažiūrėjo atsainiai.

„Šie rinkimai yra tuo ir specifiniai, kad deja, bet, nors esame dvidešimt metų Europos Sąjungos nariai, esame eurooptimistai, ir Lietuvoje absoliuti dauguma žmonių neabejoja ES nauda, į EP rinkimus deja, bet žmonės žiūri pakankamai atsainiai, ir nemato tiesioginės įtakos jų gyvenimui“, – kalbėjo V. Sinkevičius.

Pasak jo, tą parodė ir rezultatai, kiek žmonių atėjo.

„Aš visada sakau, kad blogus politikus išrenka geri žmonės, kurie lieka namuose“, – sakė V. Sinkevičius.

Jis kalbėjo, kad jie buvo „trečiasis kelias, pasirinkimas žmonėms, kurie nori realių sprendimų“.

„S. Skvernelis yra realus pavyzdys to. Kai reikėjo dviejų procentų gynybai, du procentai buvo priimti. Kai reikėjo priimti sprendimus dėl COVID suvaldymo, sprendimai buvo priimti. (...)“, – kalbėjo V. Sinkevičius.

Pasak jo, dabartinė situacija rodo fragmentaciją, ir tai yra įspėjimas Seimo rinkimams.

„Jeigu dabar matome, kad aštuonios partijos surinko reikiamą kiekį balsų, net neabejoju, kad Seimo rinkimams fragmentacija gali būti dar didesnė. Fragmentacija Parlamente reiškia tiesiog stagnaciją“, – kalbėjo V. Sinkevičius.

Dėl ateities užtikrinto sprendimo nepasakė


Tuo metu dėl savo ateities užtikrinto atsakymo V. Sinkevičius neturėjo.

„Dėl ateities – visa tai bus mūsų bendri partijos sprendimai. Šiandien mes diskutuojame EP rezultatus. Praėjusią naktį skaičiavome iki paskutinio balso mūsų gautus balsus, ir dar nebraižėme, kaip atrodys Parlamento rinkimai. Neabejoju, kad partija, partijos pirmininkas, pirmiausia pristatys šešėlinį ministrų kabinetą žmonių, kurie gebėtų prisiimti atsakomybę už valstybę“, - sakė V. Sinkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją