Kaip rodo VRK duomenys, per dvi išankstinio balsavimo dienas aktyviausiai balsuoja Neringos savivaldybės gyventojai. Jų balsavimo aktyvumas perkopė 7 proc. Aktyviai balsuojama ir Birštone, Ignalinos bei Lazdijų rajonuose, taip pat Palangoje.

Tuo metu pasyviausi išlieka Kretingos, Šiaulių ir Kauno rajonų rinkėjai. Jų aktyvumas siekia 1 proc.

Trečiadienį taip pat prasidėjo balsavimas sveikatos priežiūros, socialinės globos ir rūpybos įstaigose, kariuomenės vienetuose ir bausmių atlikimo vietose, kur į balsuoti dėl pagrįstų priežasčių negalintiems atvykti rinkėjams sudaromos sąlygos rinkti EP narius jų buvimo vietose. Šiose įstaigose iš viso jau balsavo daugiau kaip 5,4 tūkst. rinkėjų.

Balsavimas iš anksto truks iki ketvirtadienio vakaro. Balsuoti rinkėjai gali nuo 7 valandos ryto iki 20 valandos vakaro bet kurioje išankstinio balsavimo vietoje, nepriklausomai nuo to, kur yra deklaravę gyvenamąją vietą.

ELTA primena, kad šiemet į EP kandidatų sąrašus Lietuvoje kelia 14 politinių partijų ir viena koalicija.

Iš viso rinkimuose į EP teisę balsuoti turi 2 386 422 rinkėjai. Į rinkėjų sąrašą yra įtraukti rinkėjai, kurie yra deklaravę savo gyvenamąją vietą Lietuvoje arba užsiregistravo balsuoti užsienyje.

Palyginti su 2019 metų rinkimais į EP, šiemet rinkėjų skaičius sumažėjo 4,2 proc. tai yra 104 120 rinkėjų.