„Mes atvėrėme kelią maksimaliai ES išorės sienų apsaugai ir kontrolei. Tai turėtų leisti mums kiek įmanoma greičiau grįžti prie įprasto Šengeno funkcionavimo“, - pareiškė ES migracijos komisaras Dimitris Avramopoulas „Funke“ žiniasklaidos grupės laikraščiams. Šengeno zonoje, kuriai priklauso 22 ES šalys, paprastai asmenų patikra pasieniuose nevykdoma.

Tačiau šiuo metu kontroles vykdo Vokietija, Austrija, Prancūzija, Danija, Švedija ir ES nepriklausanti Norvegija. Šalys tai argumentuoja saugumo problemomis kurias kelia pabėgėlių krizė. Ketvirtadienį D. Avramopoulas Briuselyje pristatys Komisijos pasiūlymų dėl migracijos politikos detales.

Komisaras interviu sakė: „Šengenas yra vienas didžiausių Europos integracijos pasiekimų. Mes turime daryti viską, kad jį išsaugotume - ir naujais pasiūlymais mes prie to dar kartą prisidedame“. Komentuodamas diskusijas, kad ES turėtų neįsileisti migrantų iš arabų šalių ir Afrikos, komisaras teigė: „Mes neketiname statyti Europos tvirtovės. Europa yra ir liks vieta, kur tarptautinę apsaugą gaus tiek, kam jos tikrai reikia“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)