1. Iš tikrųjų niekas konkrečiai nežino, nei kur, nei kada gimė būsimasis Šiaurės Korėjos lyderis. Kaip teigiama legendoje, kurią Kim Jong Ilo šeima noriai pasakojo, jis gimė tėvų namelyje kalnuose, stovėjusiame Šiaurės Korėjai priklausančioje garsiojo Paektu kalno papėdėje, 1942 metais. Šiaurės Korėjos lyderio gimimo akimirką dangų sparnais karpė kregždės, o tai bylojo apie ankstyvo pavasario pradžią. Danguje įsižiebė nauja žvaigždė, greta kurios įsitaisė dviguba vaivorykštė. Sovietai savo ruožtu teigė, jog Kim Jong Ilas gimė 1941 metais, Sibiro kaime, pavadinimu Viatskojė.

2. Pirmoji vaizdinė medžiaga, susijusi su paslaptinguoju Šiaurės Korėjos lyderiu, buvo paviešinta 8-ame XX amžiaus dešimtmetyje. Tuomet jis buvo pastebėtas atostogaujantis Maltoje, kur, kaip manoma, anglų kalbos jį mokė pats tuometinis Maltos ministras pirmininkas Domas Mindoffas.

3. 1994 metais, kai Kim Jong Ilas pradėjo vadovauti Šiaurės Korėjai (postą perėmė iš savo tėvo Kim Il Sungo (Kim Ir Seno), jam buvo suteiktas pirmasis iš daugiau nei 200 oficialių titulų. Tarp garsiausių Šiaurės Korėjos lyderiui suteiktų titulų yra „XXI amžiaus kelrodė žvaigždė“, „Šlovingasis generolas, nužengęs iš Dangaus“, „Nepakartojamasis politikas“, „Visad laimintis geležinės valios vadas“ ir „Aukščiausioji revoliucinės draugiškosios meilės inkarnacija“.

4. Kai 1994 metais Pchenjane darbą pradėjo pirmasis šalyje golfo aikštynas, garbė tapti pirmuoju žaidėju atiteko būtent Kim Jong Ilui. Kai po partijos Šiaurės Korėjos lyderis atėjo pasirašyti specialioje knygoje, ten buvo rašoma, kad jis partiją sužaidė per 38 smūgius, tai reiškia, jog į 11 duobučių kamuoliuką įmušė vienu smūgiu. Net 17 apsaugininkų buvo tapę neįtikėtino jo žaidimo liudininkais.

5. 2006 metais, reaguodamos į Šiaurės Korėjos įvykdytą branduolinio ginklo bandymą, JAV sugriežtino sankcijas Pchenjanui. Vašingtonas sugalvojo smogti per Kim Jong Ilo aistrą prabangos prekėms – JAV uždraudė į Šiaurės Korėją įvežti 60-ies prabangos prekių ženklų produkciją, tarp kurių jachtas, „Chanel“ kvepalus, riedžius „Segway“ ir netgi retus pašto ženklus. Ne paslaptis buvo Šiaurės Korėjos lyderio potraukis kokybiškam konjakui – per metus „Hennessy“ konjakui jo aplinka išleisdavo 800 tūkst. JAV dolerių (2,121 mln. Lt). Todėl Vašingtonas tokį draudimą įvedė ir alkoholiniams gėrimams.

6. Be to, JAV į Šiaurės Korėją uždraudė įvežti didesnius nei 29 colių įstrižainės televizorius. Tai buvo dar vienas bandymas pakenkti prabangiam Kim Jong Ilo gyvenimo būdui. Šiaurės Korėjos lyderis buvo tikras kino gurmanas – jo kolekcijoje sukaupta daugiau nei 20 tūkst. vaizdo įrašų ir DVD plokštelių. Tarp Kim Jong Ilo mylimiausių juostų yra „Rembo“ („Rambo“) ir „Penktadienis 13-a“ („Friday the 13th). Be to, Šiaurės Korėjos vadovas dievinu visas juostas su kino deive Elizabeth Taylor.

7. 1978 metais Kim Jong Ilas nurodė pagrobti garsų Pietų Korėjos režisierių Shin Sang Oką ir jo žmoną, aktorę Choi Eun Hee. Pranešama, kad kino kūrėjų buvo paprašyta sukurti socialistinę „Godzilos“ – mylimiausio visų laikų diktatoriaus filmo – versiją.

8. Tiesiogiai Kim Jong Ilui dirbęs virtuvės šefas iš Italijos Ermanno Furlanis parašė knygą, kurioje pasakoja apie patirtį, įgytą dirbant su Šiaurės Korėjos lyderiu. Virėjas sakė, kad jam buvo nurodyta sašimį gaminti iš dar gyvos žuvies ir jokiais būdais nekepti picų su ančiuviais. Virėjas taip pat buvo siunčiamas į Uzbekistaną pirkti ikrų, į Daniją - kiaulienos, į Kiniją – vynuogių, o į Tailandą - mango vaisių ir papajų. Buvęs asmeninis Šiaurės Korėjos lyderio gydytojas sakė, jog Kim Jong Ilo dieta rūpinosi net 200 specialistų, kurie turėjo užtikrinti, kad jis ilgai ir laimingai gyventų.

9. 2000 metais Šiaurės Korėjos gyventojams buvo pristatytas naujas Kim Jong Ilo sukurtas patiekalas, pavadinimu Gogigyeopbbang. Šį patiekalą sudarė du duonos gabalėliai ir mėsa. Šis patiekalas savo išvaizda priminė keistą mėsainio analogą. 2006 metais Šiaurės Korėjos lyderis inicijavo dar vieną kulinarinę naujovę, neva padėsiančią sumažinti maisto trūkumą šalyje – milžiniškų triušių veisimą.

10. Kartą Šiaurės Korėjos vyriausybės tinklalapyje buvo paskelbta, jog Kim Jong Ilas niekada gyvenime nėra šlapinęsis ir tuštinęsis. Vėliau ši informacija buvo pašalinta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją