JAV uraganų centro (NHC) duomenimis, Beryl vėjo greitis priešpiet vietos laiku (17.00 val. Vidurio Europos vasaros laiku) siekė iki 220 km/h.

Smarkus vėjas ir lietus be Grenados, kuriai priklauso Karioka, fiksuojamas ir keliose kitose salų valstybėse. Perspėjimas dėl uragano taip pat paskelbtas Barbadose, Sent Vinsente ir Grenadinuose bei Tobage. NHC įspėja dėl labai pavojingų sąlygų – gyvybei grėsmingo vėjo ir potvynių.

Remiantis dabartinėmis prognozėmis, Beryl, palikęs už savęs Mažuosius Antilus, gali judėti toliau į vakarus per Karibų jūrą. Meksikos prognozės rodo, kad uraganas ketvirtadienį gali priartėti prie Jukatano pusiasalio rytinės pakrantės ir gausiai lankomų Kankuno bei Plaja del Karmen kurortų.

Apie uraganą kalbama, kai vėjo stiprumas siekia 119 km/h. Aukščiausios – 5 – kategorijos uragano vėjo greitis prasideda nuo 251 km/h.

Uraganų sezonas virš Atlanto, JAV meteorologų vertinimu, šiais metais gali būti stipresnis už vidutinį. To priežastys, be kita ko, yra didesnės už vidurkį vandens temperatūros Atlante ir laukiama „La Niña“ pradžia – vėsesnės vandens temperatūros Ramiajame vandenyne fazė.

Atogrąžų audros formuojasi virš šiltų vandenynų vandenų. Jų tikimybę didina klimato šilimas.

Uraganų sezonas Ramiajame vandenyne prasideda gegužės 15 d., o Atlante – birželio 1-ąją ir abiejuose regionuose baigiasi lapkričio 30 d.