Apie tai aljanso generalinis sekretorius pareiškė ketvirtadienį Londone, kalbėdamas Chathamo rūmuose, UNIAN korespondentui nurodė NATO štabas.

Jis patvirtino, kad NATO šiuo metu stebi naują Rusijos karių telkimo etapą – „prie sienos su Ukraina dislokuoti daugiau kaip keli tūkstančiai Rusijos pajėgų, ir mes regime karinius manevrus Ukrainos rajone“.

„Jeigu jos telkiamos tam, kad būtų uždaryta siena ir sustabdytas ginklų tiekimo bei kovotojų srautas, tai būtų teigiamas žingsnis. Tačiau tai nėra tai, ką matome. Tai labai liūdnas žingsnis atgal. Atrodo, kad Rusija svarsto tolesnio veržimosi galimybę“, - teigė A. F. Rasmussenas.

Tačiau NATO generalinis sekretorius išreiškė įsitikinimą, kad jei „Rusija kišis ir toliau, tarptautinė bendruomenė turės tvirtai sureaguoti“. „Tai reiškia dar griežtesnes sankcijas, kurios turėtų Rusijai neigiamą poveikį“, - pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (264)