Tokią mintį per ministrų kabineto posėdį išsakė Ukrainos ministras pirmininkas Arsenijus Jaceniukas, skelbia pravda.com.

„Kol minėtąsias teritorijas kontroliuos separatistai, šalies valdžia neketina joms skirti subsidijų“, - pareiškė A. Jaceniukas.

Anot Ukrainos ministro pirmininko, iš viso iš Ukrainos valstybės biudžeto Donecko sričiai būdavo skiriama 37 mlrd. grivinų (7,2 mlrd. Lt), o Luhansko sričiai – už 19,8 mlrd. grivinų (4,19 mlrd. Lt).

Arsenijus Jaceniukas
Skelbiama, kad Donecke separatistų kontroliuojamoms teritorijoms dabar reiktų 19,6 mlrd. grivinų (4,11 mlrd. Lt), o Luhanske – 14,6 mlrd. grivinų (3 mlrd. Lt ).

„Kai iš Donecko ir Luhansko teritorijų pasitrauks Rusijos teroristai, mes susigrąžinsime jų kontrolę ir kiekvienam gyventojui suteiksime tokią socialinę subsidiją, kuri jam priklauso“, – pažymi A. Jaceniukas.

Anot Ukrainos premjero, jeigu minėtosioms teritorijoms valstybės lėšos būtų skiriamos šiandien, pinigai žmonių nepasiektų, juos pasisavintų banditai iš Rusijos.

„Tai būtų tiesioginė parama Rusijos vykdomam terorizmui“, – įsitikinęs politikas.

A.Jaceniukas patvirtino, kad, remiantis susitarimais Minske, Rusija privalo liautis rėmusi separatistus, tačiau tai nebuvo padaryta.

„Išvalykite teritorijas nuo šio užkrato, kurį patys atnešėte, ir neverskite žmonių savo imperialistinių ambicijų įkaitais“, – kalbėjo A. Jaceniukas.

Rusija prie Ukrainos sienos atsiuntė dar daugiau tankų

Per pastarąją parą Rusija prie sienos su Ukraina iš Rostovo prie Dono (Rusijos Federacija) pusės dislokavo dar apie 60 šarvuotosios technikos vienetų, praneša UNIAN.

Apie tai „Facebook“ svetainėje pranešė grupės „Informacinis pasipriešinimas“ koordinatorius Dmitrijus Tymčukas.

„Į Šachtų Kamensko (Rostovo sritis) geležinkelio stotį atvyko ešelonas su 50 tankų ir 10 karinių sunkvežimių be skiriamųjų ženklų“, – teigiama pranešime.

Be to, Donecko gyvenvietės (Rostovo sritis, Rusija) rajone užfiksuota, kad sienos link juda apie 70 šarvuotosios technikos vienetų.

ATO zonoje pastebimas gerokai padidėjęs Rusijos karių ir sukilėlių aktyvumas, nes jie gavo šaudmenis, kuriuos į Donbasą pristatė vadinamasis humanitarinis konvojus iš Rusijos. Sunkiausia padėtis Debalcevo ir Donecko rajonuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (513)