Besivystančios ekonomikos šalių, kurioms priklauso Brazilija, Rusija, Indija, Kinija ir Pietų Afrika, aukščiausiojo lygio susitikimas vyks spalio 22-24 dienomis Rusijos pietvakariniame Kazanės mieste.

„BRICS forume dalyvauja šalys, turinčios didelių išteklių ir didžiausią pasaulio ekonomiką, ypač Rusija, Indija ir Kinija“, – sakė vyriausybės atstovo spaudai pavaduotojas Hamdullah Fitratas.

„Šiuo metu su jomis palaikome gerus ekonominius ryšius ir komercinius mainus. Norime plėsti savo santykius ir dalyvauti BRICS ekonominiuose forumuose“, – sakė jis.

Talibano valdžios oficialiai nepripažįsta jokia valstybė, tačiau jos santykiai su BRICS steigėjomis, įskaitant Kiniją ir Rusiją, stiprėja.

Grupė, kuri neseniai išsiplėtė, įtraukdama Iraną, Jungtinius Arabų Emyratus, Egiptą ir Etiopiją, viešai nereagavo į Talibano vyriausybės komentarus.

Afganistano užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai trečiadienį agentūrai AFP sakė, kad „kol kas neturi jokios informacijos“ apie kvietimą į renginį.

Ir Maskva, ir Pekinas yra pareiškę apie savo pasirengimą investuoti į komercinius projektus Afganistane ir bendradarbiauti su Talibano valdžia kovojant su „Islamo valstybės“ Chorasano atšaka Afganistane.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)