Pasak jo, lenkai sutiko bendradarbiauti su amerikiečių žvalgyba, nes to reikalavo tuometinė Lenkijos situacija.

„Po atakos „World Trace Center“ pripažinome, kad tai yra būtinai atsižvelgiant į ypatingas aplinkybes. Eiliniai išpuoliai po Rugsėjo 11-osios mus dar labiau įtikino. Niujorko, Londono ir Madrido atakose taip pat žuvo ir Lenkijos piliečiai. Tai buvo mūsų prievolė“, - sakė jis.

Oponentų argumentus jis vadina „antiamerikietiškos propagandos“ elementais.

„Ne mes sulaikėme teroristus, ne mes juos tardėme. Darėme prielaidą, kad mūsų sąjungininkai laikosi įstatymų. Jeigu vyko kas nors, kas nesuderinama su teise, tai už tai atsako amerikiečiai ir tegul jie dėl to atsiskaitinėja“, - sako jis.

Paklaustas, ar Lenkijos valdžia pro pirštus žiūrėjo į tai, ką darė CŽV agentai, A. Kwasniewskis atsakė, kad neturėjo jokios informacijos apie kokius nors kankinimus.

„Sprendimas bendradarbiauti su CŽV buvo su rizika, kad amerikiečiai naudos netinkamus metodus. Tačiau jeigu CŽV agentas brutaliai elgtųsi su kaliniu „Marriott“ viešbutyje Varšuvoje, ar kaltintumėte dėl to viešbučio vadovus? Mes neturėjome jokių žinių apie kokius nors kankinimus“, - sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)