Pasak "Al-Jazeera", kadrai nufilmuoti likus nedaug laiko iki rugsėjo 11-osios ir čia rodomas pasiruošimas teroristiniams išpuoliams. Televizija neatskleidžia iš kur gavo minėtą vaizdajuostę.















Filmuotoje medžiagoje matyti kalnuotoje vietovėje vaikštantis O.bin Ladenas. Taip pat užfiksuota, kaip al-Qaeda lyderis bedrauja su savo buvusiais patarėjais Ramzi Binalshibhu and Mohammedu Atefu.



R.Binalshibhas buvo sulaikytas 2002 metais Pakistane ir yra laikomas amerikiečių kalėjime, o M.Atefas žuvo per JAV oro antskrydį 2001-aisiais.



Baltieji rūmai suskubo nurodyti, kad R.Binalshibhas yra sulaikytas. JAV prezidentas George'as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) trečiadienį pranešė, kad R.Binalshibhas buvo vienas iš įtariamų teroristų, kurie buvo suimti ir tardomi įgyvendinant slaptą CŽV programą, ir kad šiuo metu jis yra perkeltas į Gvantanamo karinės bazės sulaikymo centrą.

"Kaip vos vakar sakė prezidentas, rugsėjo 11-osios sąmokslininkai už savo piktadarystes vienas po kito bus patraukti atsakomybėn, tarp jų ir Ramzi Binalshibhas, kuris dabar yra Gynybos departamento kalėjime", - sakė Baltųjų rūmų atstovė spaudai Dana Perino.

"Al-Jazeera" taip pat parodė dviejų į Pasaulio prekybos centrą Niujorke įsirėžusių lėktuvų pagrobėjų Hamzos al-Ghamidi ir Waelo al-Shirhi įrašytus testamentus.



Po teroro išpuolių 2001-ųjų rugsėjo 11-ąją sugriuvus Pasaulio prekybos centrui, žuvo 2759 žmonės



Televizija taip pat parodė naują "al-Qaeda" lyderio Irake Abu Hamza al-Muhajiro kreipimasį, kuriame šis ragina irakiečius prisijungti prie kovotojų ir teigia esąs įsitikinęs, kad pergalė bus pasiekta.

Abu Hamza al-Muhajiras tapo "al Quaeda" lyderiu Irake, kai birželio mėnesį buvo nukautas Abu Musabas al-Zarqawi.

Naujasis "al Qaeda" lyderis Irake ketvirtadienį internete paskelbtame garso įraše taip pat pareiškė, kad šalies politikai sunitai yra nepatikimi ir perspėjo, kad prieš JAV vadovaujamas pajėgas bus rengiamos naujos atakos.

"Ugnis nėra ir nebus užgesinta, o mūsų kardai, nuspalvinti jūsų kraujo, trokšta daugiau jūsų supuvusių galvų" - teigė kalbėtojas, identifikuotas kaip Abu Hamza al-Muhajiras.

"Jūs (sunitų politikai) melavote patys sau ir išdavėte savo šalį ... Jūs tvirtinote, kad įsitrauksite į politinį procesą, kad palengvintumėte sunitų vargus, bet jūs patys esate jų vargas", - sakė jis.

A.H.al-Muhajiras paragino musulmonus vienytis ir paprašė kiekvieno sukilėlio per ateinančias 15 dienų nužudyti po vieną amerikietį, teigdamas, kad pergalė jau yra netoli.

"Savo rankomis susikabinkite su mūsų rankomis ... mūsų priešas suvienijo savo gretas, dabar atėjo laikas vienytis mums", - sakė kalbėtojas.

Mudžahidų šuros taryba, "al Qaeda" vadovaujama karinė grupuotė, vėliau ketvirtadienį internete paskelbė savo pranešimą, kuriame teigė, kad jos kovotojai atsiliepė į A.H.al-Muhajiro raginimus ir pradėjo kampaniją, kurios tikslas yra "atkeršyti už pralietą šeicho Abu Musabo al-Zarqawi kraują".

A.H.al-Muhajiras, kuris, kaip manoma, dar prisistato kaip Abu Ayyubas al-Masri, musulmonams šiitams liepė "atgailauti", nes priešingu atveju jiems teks susidurti su šventųjų karių kardais.

"Al Qaeda" kovotojai yra atsakingi už maždaug 5 proc. smurto, siejamo su Irako sunitų sukilėliais, tačiau šio tinklo savižudžiai sprogdintojai yra surengę vienus kruviniausių išpuolių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją