Kaip teigiama naujausioje Karo tyrimų instituto (ISW) suvestinėje, Rusija dar kartą davė suprasti, kad vienintelis jai priimtinas karo pabaigos variantas yra Ukrainos kapituliacija prarandant teritoriją. Tokią išvadą, anot ekspertų, suponuoja paskutiniai Rusijos užsienio reikalų ministro S. Lavrovo pareiškimai.

Birželio 26 d., kalbėdamas forume „Primakovo skaitymai“, S. Lavrovas pabrėžė, kad Rusija nėra suinteresuota jokiomis derybomis, kurios neprivestų prie Ukrainos teritorijos perėmimo, be to, ne tiktai tų sričių, kurios jau yra okupuotos Rusijos. Pasak S. Lavrovo, Rusija yra nusiteikusi dialogui su Europa, tačiau tas dialogas gali vykti pripažįstant Rusijos konstitucijoje įtvirtintas teritorines realijas. Rusijos užsienio reikalų ministras pasijuokė iš raginimų užbaigti karą paliekant Ukrainai 1991 metais nustatytomis sienomis apibrėžtą teritoriją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)