Anksčiau A. Ansipas jau pranešė, kad po naujų parlamento rinkimų, įvyksiančių 2015 metais, nebekels savo kandidatūros į vyriausybės vadovo postą. „Šioje pačioje „Vanemuine“ koncertų salėje aš prieš dvejus metus pasakiau, jog tai bus paskutinė vyriausybė, kuriai aš vadovauju“, - pareiškė premjeras, sekmadienį Tartu mieste skaitydamas tradicinį kreipimąsi šalies Nepriklausomybės dienos išvakarėse, praneša „RIA Novosti“.

„Aš visada stengiausi vykdyti savo pažadus. Ir šiandien atėjo akimirka, kai galiu jus patikinti, kad kovo 4-ąją įteiksiu Estijos prezidentui atsistatydinimo prašymą. Viskam gyvenime kažkada ateina pabaiga. Mano sprendimas priimtas be jokio spaudimo. Tai - politikos realybė, netgi galima sakyti - rutina“, - pažymėjo A. Ansipas.

Penktadienį valdančiosios Reformų partijos valdyba priėmė sprendimą įgalioti dabartinį Europos Komisijos vicepirmininką, transporto komisarą Simą Kalasą sudaryti kitą vyriausybę, jeigu A. Ansipas atsistatydintų, o parlamento rinkimų rezultatai „reformatoriams“ būtų palankūs. Kaip pažymi Estijos politologai, galima politinio sandorio tąsa po S. Kalaso išrinkimo į premjero postą bus A. Ansipo iškėlimas į Europos komisaro pareigas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)