Nacionalinės partijos parlamentarai savo lyderiu išsirinko Michaelą McCormacką. Buvęs jaunesniosios koalicijos partnerės lyderis B. Joyce'as penktadienį atsistatydino ir iš partijos lyderio posto, ir iš ministrų kabineto.

Joyce'as nepasitraukė iš parlamento, tad ministro pirmininko Malcolmo Turnbullo vienos vietos persvara Atstovų Rūmuose išliko. McCormackas yra buvęs veteranų reikalų ministras. Šis į kaimo reikalus orientuotas Nacionalinės partijos lyderis pagal koalicijos susitarimą su ministro pirmininko konservatyvia Liberalų partija automatiškai tampa M. Turnbullo pavaduotoju.

„Noriu užtikrinti, kad žmonės žinotų: manyje jie turės kovotoją. Manęs laukia didžiulis iššūkis“, – po savo išrinkimo žurnalistams sakė 53 metų M. McCormackas.

Vėliau jis buvo prisaikdintas ministro pirmininko pavaduotoju ir infrastruktūros ir transporto ministru. Šiuos portfelius turėjo B. Joyce'as.

Pastarojo meto kontroversijos dėl B. Joyce'o privataus gyvenimo sukėlė įtampą koalicijoje.

24 metus gyvavusi B. Joyce'o santuoka su žmona, jo keturių dukterų motina žlugo; buvusi jo spaudos sekretorė balandį turi pagimdyti B. Joyce'o vaiką.

Nors B. Joyce'as įrodinėja, kad jo asmeninis gyvenimas yra privatus reikalas, buvo iškelta klausimų dėl dviejų darbų vyriausybėje, kuriuos išėjusi iš jo biuro gavo jo dabartinė partnerė Vikki Campion, ir dėl jų nemokamo gyvenimo bute, priklausančiame vienam turtingam politiniam donorui.

Pasak B. Joyce'o, pranešimai, kad viena moteris pateikė jo atžvilgiu skundą dėl lytinio priekabiavimo, buvo „lašas, perpildęs taurę“.

Jis neigė įtarimus ir sakė paprašęs perduoti juos policijai ištirti.

Joyce'as ir M. Turnbullas pastarosiomis savaitėmis atvirai puldinėjo vienas kitą. Turnbullas kaltino savo pavaduotoją „šokiruojančiu neteisingu sprendimu“ dėl tarnybinio romano. B. Joyce'as jo pastabas pavadino netinkamomis ir „visiškai nebūtinomis“.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)