Vyriausioji sveikatos apsaugos pareigūnė Kerryn Coleman pareiškė, jog sostinėje ir jos apylinkėse pirmą kartą per septynias savaites nuo vėliausio paciento pasveikimo nenustatyta jokių naujų koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų.

Kanberoje COVID-19 iš viso buvo diagnozuota 106 žmonėms, o trys užsikrėtę pacientai mirė. Sostinės teritorija teturi 420 tūkst. gyventojų; ji yra antra mažiausia iš Australijos valstijų ir teritorijų, o jos sergamumo vienam gyventojui lygis laikomas vidutinišku.

Sostinėje nuo praėjusios savaitės pradžios visiems, turintiems gripo ar peršalimo simptomų, buvo siūloma nemokamai pasitikrinti dėl koronaviruso. Pasak vyriausybės, šis siūlymas galios dar vieną savaitę. Iki ketvirtadienio teritorijoje buvo atlikti tyrimai 2 proc. gyventojų.

Sostinės sveikatos apsaugos ministrė Rachel Stephen-Smith pažymėjo, kad penktadienį vietos vyriausybė paskelbs apie karantino ateitį, žadėdama atsižvelgti į antros susirgimų bangos pavojų.

Įstatymo leidėjai ir jų padėjėjai iš visos Australijos gegužės 12 dieną nuvyks į Kanberą, kur bus surengta pirmoji eilinė parlamento sesija nuo kovo pradžios.

Australijoje iš viso užregistruoti 6 746 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, 90 žmonių mirė. Nuo trečiadienio šalyje pranešta apie aštuonis naujus infekuotuosius.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)