Užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Anatolijus Glasas socialinėje platformoje VK paskelbė, kad Vokietijos pilietis nuteistas už terorizmą ir dalyvavimą samdinių veikloje, tačiau nepaminėjo nuosprendžio.

Baltarusija, artima Rusijos sąjungininkė, yra vienintelė šalis Europoje, kuri vis dar taiko mirties bausmę.

A. Glasas teigia, kad Baltarusijos vyriausybė palaiko ryšį su Berlynu. „Žinoma, šiuo klausimu buvo kontaktas su Vokietijos puse“, – sakė jis.

„Šis nusikaltėlis yra Vokietijos pilietis ir mes suprantame Vokietijos pusės susirūpinimą juo“, – pridūrė jis ir pareiškė, kad Minskas suteikė konsulinę prieigą prie „nusikaltėlio“ pagal tarptautinę teisę.

Užsienio reikalų ministerija Berlyne taip pat patvirtino savo žinias apie šį atvejį, pareikšdama, kad Vokietija smerkia mirties bausmę kaip žiaurią ir nežmonišką.

Baltarusijos žmogaus teisių organizacijos „Viasna“ duomenimis, sulaikytasis yra buvęs Vokietijos Raudonojo Kryžiaus gelbėtojas, apkaltintas šnipinėjimu ir terorizmu.

Jis buvo nuteistas sušaudyti už tariamą dalyvavimą sprogmenų atakoje, pranešė „Viasna“. Pranešama, kad nuosprendis Minske buvo priimtas birželį, tačiau viešai paskelbtas visai neseniai.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)